Home » D:News » Australienii, sfatuiti sa consume friptura de cangur

Australienii, sfatuiti sa consume friptura de cangur

Australienii, sfatuiti sa consume friptura de cangur
Publicat: 02.10.2008
Datorita efectelor grave ale secetei provocate de incalzirea globala, guvernul australian a dat o ordonanta mai putin obisnuita. Executivul de la Canberra a hotarat ca australienii sa renunte la consumul carnii de vita si oaie in favoarea celei de cangur. Motivatia are considerente strict ecologice si se bazeaza pe studii pertinente referitoare la efectul de sera si incalzirea globala.

Aceasta decizie stranie a fost luata in urma studiilor care demonstreaza ca unele dintre cele mai mari surse ale poluarii atmosferei cu dioxid de carbon si metan sunt…vacile si oile.
Cresterea  si ingrijirea acestor rumegatoare domestice ameninta la modul serios fenomenul incalzirii globale. Fermentatia intestinala si gazele emise de vaci si oi datorate digerararii ierbii ingerate produc cantitati semnificative de gaz metan si dioxid de carbon.
Cu toate ca la prima vedere pare hilar ca o vaca sa produca la fel de multe gaze poluante ca o masina, trebuie tinut cont de doi factori hotaratori, acela ca durata vietii unei vaci este mai mare decat a unei masini, iar in lumea intreaga exista miliarde de vaci si oi crescute exclusiv in scopul consumului de carne. Aceste vite elimina in fiecare zi cantitati enorme de gaze care accentueaza efectul de sera.
Intr-un studiu de 600 de pagini efectuat de profesorul Ross Garnaut si supervizat de guvernul australian, se cere renuntarea la cresterea vacilor si oilor pe termen mediu si lung, si trecerea la alternativa consumului de carne de cangur.
Autoritatiel australiene impun reducerea pana in anul 2020 a numarului de vite pana la 7 milioane de capete, iar numarul de oi trebuie sa ajunga la 36 milioane de capete, la finele aceluiasi an. Astfel, se vor crea masuri suficiente pentru ca numarul cangurilor sa creasca de la 12 milioane cat sunt in prezent pana la 240 milioaane exemplare in anul 2020. Cangurii nu elimina metan in urma digestiei.

Sursa : BBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase