Home » D:News » Se întâmplă la GRANIŢA cu Statele Unite ale Americii: 380.000 de persoane sunt ţinute sclave şi peste 600 de femei, unele minore, sunt obligate să se prostitueze

Se întâmplă la GRANIŢA cu Statele Unite ale Americii: 380.000 de persoane sunt ţinute sclave şi peste 600 de femei, unele minore, sunt obligate să se prostitueze

Publicat: 14.05.2017
Traficul de carne vie este în continuă creştere în Mexic, trei sferturi dintre victime fiind femei şi fete exploatate sexual. Unele dintre fetele minore fiind obligate să se prostitueze de către soţii lor.

Trei din patru fete forţate să se prostitueze în  Mexicului au fost obligate să se căsătorească de la 16 ani, relatează Reuters. Conform unei legi promulgate în 2012 privind interzicerea traficului de carne vie, pentru o astfel de crimă inculpatul poate petrece până la 30 de ani în închisoare.

Conform Indicelui Global al Sclavismului, în zonă se află aproximativ 380.000 de persoane ţinute sclave. În cadrul cercetării au fost intervievat un număr de 603 femei care lucrează în industria sexuală în oraşe precum Tijuana şi Ciudad Juarez, ambele aflate la graniţa cu Statele Unite ale Americii. 

Majoritatea  au declarat că au fost forţate să se prostitueze de la vârste fragede, de către soţii lor, afirmă Jay Silverman, principalul autor al studiului şi profesor de medicină din cadrul Universităţii din California. În aproape jumătate din cazuri mirese erau deja gravide, îngrijitorii medicali jucând un rol important în stoparea traficului de persoane. 

Legislaţia locală susţine că vârsta minimă pentru căsătorie, în Mexic, este de 18 ani, dar majoritatea fetelor se căsătoresc la 14 ani prin intermediul aranjamentelor dintre părinţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase