Home » D:News » Cum poţi trăi o viaţă mai lungă şi mai fericită

Cum poţi trăi o viaţă mai lungă şi mai fericită

Cum poţi trăi o viaţă mai lungă şi mai fericită
Publicat: 25.05.2017
Specia umană are în perioada contemporană o grămadă de modalităţi de a se bucura de viaţă, începând de la tehnologia care ne uşurează viaţă şi până la călătoriile din ce în ce mai accesibile sau o cină bună într-un loc plăcut.Toate acestea sunt doar câteva motive pentru care viaţa merită trăită şi, prin urmare, cu toţii ne dorim să îmbătrânim frumos şi să fim cât mai longevivi.

Indiferent de materialul genetic, există, însă, şi câteva trucuri care ne pot ajuta să trăim o viaţă lungă, sănătoasă şi fericită. 

1. Curiozitatea: această trăsătură pe care toţi o avem, mai mult sau mai puţin dezvoltată, poate creşte longevitatea dacă este cultivată, susţine Laura L. Carstensen, profesor de psihologie la Universitatea din Stanford şi director al Centrului de Longevitate Stanford, pentru Time. 

2. Conştiinciozitatea şi echilibrul: Proiectul Longevităţii este un studiu care s-a derulat pe durata a 20 de ani, în cadrul căruia au fost analizate trăsăturile de personalitate şi stilurile de viaţă care ne pot menţine sănătoşi pentru mai mult timp, iar această caracteristică este principala, potrivit cercetării. Aceasta ar putea fi cheia pentru o viaţă lungă, lucru care înseamnă că trebuie să fim precauţi, fără însă a ajunge uşor paranoici. 

3. Un indice de masă corporală sănătos: cu cât îndicele tău de masă corporală este mai ridicat, cu atât ai mai puţine şanse să trăieşti mult şi să fii sănătos, arată Francine Grodstein, profesor de epidemologie la Harvard. Cercetările au demonstrat că reducerea greutăţii corporale cu 20% conduce la o viaţă mai lungă. 

Citeşte continuarea pe Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase