Home » D:News » Câţi turişti au fost amendaţi de noua lege care interzice atingerea operelor lui Brâncuşi

Câţi turişti au fost amendaţi de noua lege care interzice atingerea operelor lui Brâncuşi

Câţi turişti au fost amendaţi de noua lege care interzice atingerea operelor lui Brâncuşi
Publicat: 24.05.2017
Dintre aceştia, un turist din Republica Moldova a fost avertizat, iar alţi trei amendaţi cu o sumă totală de 2.100 de lei, după ce au atins operele lui Brâncuşi din Parcul Central din Târgu-Jiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Alexandra Petriţa, a declarat că un turist din Republica Moldova a încălcat hotărârea Consiliului Local privind protejarea Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor”, astfel că a fost sancţionat cu avertisment de poliţiştii locali din Târgu-Jiu, notează Mediafax.

Turistul a ignorat panourile care avertizau că atingerea operelor lui Constantin Brâncuşi constituie contravenţie.

Alte trei persoane au primit amenzi în valoare totală de 2.100 de lei, în ultimele şapte zile, după ce au încălcat o altă măsură, respectiv aceea de a nu se plimba cu bicicletele sau cu animalelele de companie în apropierea sculpturilor din Parcul Central.

Începând din 15 mai, turiştii care ating operele lui Constantin Brâncuşi primesc amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, măsura făcând parte dintr-o hotărâre a CL Târgu-Jiu pentru protejarea Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor”.

Măsura a fost luată după ce două adolescente din Slatina şi Drobeta-Turnu Severin au vandalizat Coloana Infinitului, scriindu-şi numele pe opera lui Constantin Brâncuşi.

În luna octombrie a anului trecut, chiar preşedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat în timp ce stătea pe unul dintre scaune, la Masa Tăcerii, deşi la câţiva metri de operă era afişat mesajul: ”Stimaţi vizitatori, să păstrăm intactă moştenirea Brâncuşi pentru generaţiile următoare. Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Atingerea operelor lui Constantin Brâncuşi a fost interzisă. Cei care le vor atinge riscă amenzi usturătoare

Sistem de protecţie pentru Casa Memorială ,,Constantin Brâncuşi” din Hobiţa

Cum au respins comuniştii DONAŢIA lui Brâncuşi, după analiza unei ţesătoare şi a unui tipograf. „Operele lui nu ajută cu nimic. Refuzăm!” – DOCUMENT, VIDEO + FOTO

O cunoaştem cu toţii, dar puţini ştim acest detaliu despre ea – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase