Home » D:News » Care sunt cei patru factori care duc la creşterea speranţei de viaţă

Care sunt cei patru factori care duc la creşterea speranţei de viaţă

Care sunt cei patru factori care duc la creşterea speranţei de viaţă
Publicat: 16.06.2017
Experţii suedezi care au efectuat acest studiu cred că pentru a avea un stil de viaţă sănătos, care ne permite să trăim mai mult, este necesară, printre altele, şi renunţarea la fumat.

Activitatea fizică (cel puţin 150 de minute pe săptămână), consumul moderat de băuturi alcoolice (nu mai mult de 14 unităţi de alcool pe săptămână, o unitate fiind echivalentă cu 30 de grame de vodcă) şi un regim alimentar echilibrat, bogat în substanţe nutritive şi vitamine, scrie Rador.

La studiu au participat peste 33.000 de bărbaţi şi 30.000 de femei cu vârste cuprinse între 45 la 83 de ani, care la începutul studiului nu sufereau de afecţiuni precum cancer şi boli cardiovasculare. Spre sfârşitul experimentului, în 2014, din grupul iniţial au decedat peste 8.500 de bărbaţi şi 6.500 de femei. În identificarea cauzelor de deces a fost stabilită o conexiune între stilul de viaţă şi durata acesteia.

Calculând riscul de deces pentru persoanele care au respectat cel puţin doi dintre cei patru factori, acesta scade, fiind de 0,47 la bărbaţi şi 0,39 la femei. Potrivit oamenilor de ştiinţă, acest lucru înseamnă că speranţa medie de viaţă creşte la 4,1, respectiv 4,9 ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care este speranţa de viaţă medie în diferite zone de pe glob. Unde se situează România

O oră de alergat pe săptămână poate creşte speranţa de viaţă cu până la trei ani

De ce eşti încă în viaţă: cum se face că trăim de două ori mai mult ca acum 150 de ani?

De ce suntem atât de departe de NEMURIRE?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase