Home » D:News » Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj

Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj

Publicat: 16.06.2017
Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj
„Festivalul Alimentului” a inclus şi preparate care la prima vedere par bizare. Acesta este cazul expoziţiei pe care au pregătit-o circa 70 de studenţi de la USAMV din Cluj-Napoca.

Laura Stan, reprezentant al USAMV, a declarat, miercuri, presei, că multe produse inovatoare prezentate au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos.

“Un număr de 68 de studenţi din an terminal de la trei specializări ale Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi-au expus produsele realizate de ei la cea de-a şasea ediţie a > în cadrul proiectelor de licenţă. Unele sunt produse inovatoare, altele sunt tradiţionale, au lucrat un an pentru perfecţionarea unor produse alimentare. Juriul va puncta originalitatea privind utilizarea ingredientelor sau procesul tehnologic. Multe produse inovatoare au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos”, a spus Stan.

Denisa Pânzariu a prezentat la “Festivalul Alimentului” o îngheţată vegană cu lapte de cânepă şi infuzie de iasomie şi fructe denumită “Iveg”, despre care spune că un produs “sănătos”.

“M-am gândit la o îngheţată pentru că este vară, este o alternativă pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză sau care nu pot consuma lapte de origine animală. Am folosit lapte obţinut din seminţe decorticate de cânepă, care conţine proteină, apoi mango, banane, infuzie de iasomie, cu efect calmant, şi cred că după consumarea unui astfel de produs oricine se va simţi mult mai bine. Reglează colesterolul şi tensiunea arterială, poate fi consumată şi de copii. Are un gust deosebit şi cred că este o alternativă la îngheţata de pe piaţă”, a spus Pânzariu.
 
Potrivit acesteia, trei globuri cu îngheţată vegană ar costa între 7 şi 12 lei, în funcţie de gramaj.
 
Loredana Cumpănă a valorificat coaja de pepene verde, care se aruncă de obicei, şi a făcut o dulceaţă fortifiată cu suc de cătină şi coacăze negre, pentru a aduce un aport de vitamine şi antioxidanţi.
 
“Are un gust dulce, se poate pune pe pâine, pe biscuiţi, dar şi pe anumite salate. Am mers pe o variantă de dulceaţă care să se poată folosi, să se poată găsi în magazine şi cred că s-ar găsi un producător interesat. Astfel, dintr-un pepene verde nu s-ar mai arunca decât sâmburii, dar poate facem ceva şi cu ei”, a spus aceasta.
 
Colega ei, Claudia Mureşan, a prezentat tot un produs care valorifică un reziduu alimentar, şi anume coaja de portocală, şi a creat o dulceaţă în care a mai adăugat piper roşu şi ulei de cătină.
 
“Poate fi încorporată în produse de patiserie sau cofetărie”, a precizat studenta.
 
Ana Runcanu a expus pâine cu cafea verde, despre care spune că este “un produs deosebit”.
 
“Cafeaua verde introdusă în făina integrală aduce proprietăţi antioxidante, este măcinată şi amestecată cu făină şi turmeric”, a spus Runcanu.
 
Ana Maria Ilaş a pregătit un produs inovativ, în ton cu tendinţele pieţei, cidrul de mere cu suc de sfeclă roşie “Ruby”, care poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare şi are 5% alcool, iar Paul Călugăr s-a prezentat cu un lichior de dovleac, obţinut din piure de dovleac, zahăr, alcool rafinat, extract de vanilie pentru aromatizare, care are 20% alcool.
 
“Dovleacul este o materie primă relativ ieftină, poate fi folosit la scară industrială. S-ar putea să vedem acest lichior servit în baruri, dar şi folosit în cocktail-uri”, a menţionat studentul.
 
Colega sa, Andreea Turcu a expus ruladă carne de pui cu caise, care are o aromă şi un gust deosebit.
 
“Caisele influenţează carnea de pui, îi scad umiditatea şi grăsimea, m-am gândit să valorific caisele deshidratate, acestea sunt bogate în vitamine, minerale, sunt sănătoase. Nu mai este ceva similar pe piaţă şi sper să fie vreun producător interesat”, a precizat Turcu.

Pentru galerie foto accesaţi Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai periculoase alimente din lume

Alimentele care nu trebuie consumate pe stomacul gol

Cele mai nocive alimente pentru organism

Care sunt cele mai săţioase alimente care nu îngraşă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Martha Bibescu, frumoasa prinţesă cu nenumăraţi amanţi. Ce s-a întâmplat atunci când unul dintre iubiţii ei, spion, i-a încredinţat nişte documente secrete
Martha Bibescu, frumoasa prinţesă cu nenumăraţi amanţi. Ce s-a întâmplat atunci când unul dintre iubiţii ei, spion, ...
„Nori” ciudați și misterioși apar în continuu în Bahamas, iar nimeni nu știe de ce
„Nori” ciudați și misterioși apar în continuu în Bahamas, iar nimeni nu știe de ce
Un expert susține că deversarea apei radioactive de la Fukushima în ocean este cea mai bună soluție
Un expert susține că deversarea apei radioactive de la Fukushima în ocean este cea mai bună soluție
Oamenii au salvat vidrele de mare din Alaska de la dispariție, însă lupii au învățat să le vâneze
Oamenii au salvat vidrele de mare din Alaska de la dispariție, însă lupii au învățat să le vâneze
Indiciile din particulele de praf de asteroid ar putea schimba tot ce știm despre apărarea planetară
Indiciile din particulele de praf de asteroid ar putea schimba tot ce știm despre apărarea planetară
Craniu de balenă enorm, vechi de 12 milioane de ani, dezgropat de un vânător de fosile
Craniu de balenă enorm, vechi de 12 milioane de ani, dezgropat de un vânător de fosile
NASA va testa rachete nucleare care ar putea duce astronauții pe Marte în doar 45 de zile
NASA va testa rachete nucleare care ar putea duce astronauții pe Marte în doar 45 de zile
Un melc de mare ciudat are capul precum un sac de aspirator
Un melc de mare ciudat are capul precum un sac de aspirator
Cum și-a spionat CIA proprii cetățeni folosind un agent mai puțin obișnuit?
Cum și-a spionat CIA proprii cetățeni folosind un agent mai puțin obișnuit?
Pierderea concentrării poate stimula, de fapt, învățarea, arată un nou studiu
Pierderea concentrării poate stimula, de fapt, învățarea, arată un nou studiu
O nouă teorie încearcă să explice legenda monstrului din Loch Ness. Ce ar putea fi, de fapt, Nessie?
O nouă teorie încearcă să explice legenda monstrului din Loch Ness. Ce ar putea fi, de fapt, Nessie?
Ce sunt, de fapt, punctele albe de pe căpșuni? Nu sunt semințe, așa cum cred unii
Ce sunt, de fapt, punctele albe de pe căpșuni? Nu sunt semințe, așa cum cred unii
Viagra ar putea reduce riscul de moarte, sugerează un studiu
Viagra ar putea reduce riscul de moarte, sugerează un studiu
Test de cultură generală. Care este diferența dintre chimen și chimion?
Test de cultură generală. Care este diferența dintre chimen și chimion?
Cercetătorii au găsit gena care întinerește inima cu 10 ani
Cercetătorii au găsit gena care întinerește inima cu 10 ani
Astronomii au găsit oxigen în cea mai îndepărtată galaxie observată până acum
Astronomii au găsit oxigen în cea mai îndepărtată galaxie observată până acum
Tim Burton, un regizor cu filme de milioane și două Oscaruri. „Monștrii sunt domeniul meu”
Tim Burton, un regizor cu filme de milioane și două Oscaruri. „Monștrii sunt domeniul meu”
Cum a ajuns un băiat să călătorească 3.000 de kilometri într-un container?
Cum a ajuns un băiat să călătorească 3.000 de kilometri într-un container?