Home » D:News » Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj

Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj

Descopera 06.16.2017
Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj
„Festivalul Alimentului” a inclus şi preparate care la prima vedere par bizare. Acesta este cazul expoziţiei pe care au pregătit-o circa 70 de studenţi de la USAMV din Cluj-Napoca.

Laura Stan, reprezentant al USAMV, a declarat, miercuri, presei, că multe produse inovatoare prezentate au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos.

“Un număr de 68 de studenţi din an terminal de la trei specializări ale Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi-au expus produsele realizate de ei la cea de-a şasea ediţie a > în cadrul proiectelor de licenţă. Unele sunt produse inovatoare, altele sunt tradiţionale, au lucrat un an pentru perfecţionarea unor produse alimentare. Juriul va puncta originalitatea privind utilizarea ingredientelor sau procesul tehnologic. Multe produse inovatoare au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos”, a spus Stan.

Denisa Pânzariu a prezentat la “Festivalul Alimentului” o îngheţată vegană cu lapte de cânepă şi infuzie de iasomie şi fructe denumită “Iveg”, despre care spune că un produs “sănătos”.

“M-am gândit la o îngheţată pentru că este vară, este o alternativă pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză sau care nu pot consuma lapte de origine animală. Am folosit lapte obţinut din seminţe decorticate de cânepă, care conţine proteină, apoi mango, banane, infuzie de iasomie, cu efect calmant, şi cred că după consumarea unui astfel de produs oricine se va simţi mult mai bine. Reglează colesterolul şi tensiunea arterială, poate fi consumată şi de copii. Are un gust deosebit şi cred că este o alternativă la îngheţata de pe piaţă”, a spus Pânzariu.
 
Potrivit acesteia, trei globuri cu îngheţată vegană ar costa între 7 şi 12 lei, în funcţie de gramaj.
 
Loredana Cumpănă a valorificat coaja de pepene verde, care se aruncă de obicei, şi a făcut o dulceaţă fortifiată cu suc de cătină şi coacăze negre, pentru a aduce un aport de vitamine şi antioxidanţi.
 
“Are un gust dulce, se poate pune pe pâine, pe biscuiţi, dar şi pe anumite salate. Am mers pe o variantă de dulceaţă care să se poată folosi, să se poată găsi în magazine şi cred că s-ar găsi un producător interesat. Astfel, dintr-un pepene verde nu s-ar mai arunca decât sâmburii, dar poate facem ceva şi cu ei”, a spus aceasta.
 
Colega ei, Claudia Mureşan, a prezentat tot un produs care valorifică un reziduu alimentar, şi anume coaja de portocală, şi a creat o dulceaţă în care a mai adăugat piper roşu şi ulei de cătină.
 
“Poate fi încorporată în produse de patiserie sau cofetărie”, a precizat studenta.
 
Ana Runcanu a expus pâine cu cafea verde, despre care spune că este “un produs deosebit”.
 
“Cafeaua verde introdusă în făina integrală aduce proprietăţi antioxidante, este măcinată şi amestecată cu făină şi turmeric”, a spus Runcanu.
 
Ana Maria Ilaş a pregătit un produs inovativ, în ton cu tendinţele pieţei, cidrul de mere cu suc de sfeclă roşie “Ruby”, care poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare şi are 5% alcool, iar Paul Călugăr s-a prezentat cu un lichior de dovleac, obţinut din piure de dovleac, zahăr, alcool rafinat, extract de vanilie pentru aromatizare, care are 20% alcool.
 
“Dovleacul este o materie primă relativ ieftină, poate fi folosit la scară industrială. S-ar putea să vedem acest lichior servit în baruri, dar şi folosit în cocktail-uri”, a menţionat studentul.
 
Colega sa, Andreea Turcu a expus ruladă carne de pui cu caise, care are o aromă şi un gust deosebit.
 
“Caisele influenţează carnea de pui, îi scad umiditatea şi grăsimea, m-am gândit să valorific caisele deshidratate, acestea sunt bogate în vitamine, minerale, sunt sănătoase. Nu mai este ceva similar pe piaţă şi sper să fie vreun producător interesat”, a precizat Turcu.

Pentru galerie foto accesaţi Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai periculoase alimente din lume

Alimentele care nu trebuie consumate pe stomacul gol

Cele mai nocive alimente pentru organism

Care sunt cele mai săţioase alimente care nu îngraşă

Cele mai noi articole
Amazon anunță că nu va accepta Bitcoin ca mijloc de plată
Amazon anunță că nu va accepta Bitcoin ca mijloc de plată
Un drum roman antic a fost descoperit sub valurile Veneției. Descoperirea confirmă o teorie interesantă
Un drum roman antic a fost descoperit sub valurile Veneției. Descoperirea confirmă o teorie interesantă
O lagună din Patagonia a devenit roz deschis, însă nu din cauze naturale
O lagună din Patagonia a devenit roz deschis, însă nu din cauze naturale
Vaticanul a dezvăluit în premieră ce proprietăți imobiliare are în întreaga lume
Vaticanul a dezvăluit în premieră ce proprietăți imobiliare are în întreaga lume
Autoritățile aviatice americane au decis: Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu sunt astronauți
Autoritățile aviatice americane au decis: Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu sunt astronauți
Situl Roșia Montană, acceptat în lista de obiective protejate UNESCO
Situl Roșia Montană, acceptat în lista de obiective protejate UNESCO
China acuză SUA că inventează „un inamic imaginar„ pentru a exercita „hegemonie”
China acuză SUA că inventează „un inamic imaginar„ pentru a exercita „hegemonie”
Gafă a ministrului britanic al Sănătății. „Nu cedați în fața COVID”. Ce a făcut apoi
Gafă a ministrului britanic al Sănătății. „Nu cedați în fața COVID”. Ce a făcut apoi
Restricţiile sporesc în întreaga lume, în faţa valului 4 de COVID-19. Ce face România?
Restricţiile sporesc în întreaga lume, în faţa valului 4 de COVID-19. Ce face România?
Un leopard al zăpezilor de la grădină zoologică din San Diego, diagnosticat cu COVID
Un leopard al zăpezilor de la grădină zoologică din San Diego, diagnosticat cu COVID
Începutul ascensiunii lui Ionel Brătianu
Începutul ascensiunii lui Ionel Brătianu
Prevederile privind vaccinarea şi certificatele COVID din Franța, analizate de Consiliul Constituţional
Prevederile privind vaccinarea şi certificatele COVID din Franța, analizate de Consiliul Constituţional
Elon Musk susține că este complet posibilă construirea de centrale nucleare „extrem de sigure”
Elon Musk susține că este complet posibilă construirea de centrale nucleare „extrem de sigure”
Un meteorit „neobișnuit de mare” a luminat cerul Norvegiei. Unde s-ar fi prăbușit roca
Un meteorit „neobișnuit de mare” a luminat cerul Norvegiei. Unde s-ar fi prăbușit roca
Controversele din spatele afacerii Watergate
Controversele din spatele afacerii Watergate
Epidemie de Norovirus într-un oraș din România. Prin ce se manifestă infecția
Epidemie de Norovirus într-un oraș din România. Prin ce se manifestă infecția
Val de caniculă în următoarele zile. Meteorologii au anunțat când se întorc ploile
Val de caniculă în următoarele zile. Meteorologii au anunțat când se întorc ploile
Doi paleontologi amatori au descoperit cea mai mare captură de echinoderme din Jurasic din Regatul Unit
Doi paleontologi amatori au descoperit cea mai mare captură de echinoderme din Jurasic din Regatul Unit