Home » D:News » Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj

Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj

06.16.2017
Lichior de dovleac, îngheţată din lapte de cânepă şi alte preparate culinare INEDITE pregătite de un grup de studenţi din Cluj
„Festivalul Alimentului” a inclus şi preparate care la prima vedere par bizare. Acesta este cazul expoziţiei pe care au pregătit-o circa 70 de studenţi de la USAMV din Cluj-Napoca.

Laura Stan, reprezentant al USAMV, a declarat, miercuri, presei, că multe produse inovatoare prezentate au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos.

“Un număr de 68 de studenţi din an terminal de la trei specializări ale Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi-au expus produsele realizate de ei la cea de-a şasea ediţie a > în cadrul proiectelor de licenţă. Unele sunt produse inovatoare, altele sunt tradiţionale, au lucrat un an pentru perfecţionarea unor produse alimentare. Juriul va puncta originalitatea privind utilizarea ingredientelor sau procesul tehnologic. Multe produse inovatoare au ca şi bază conceptul de sănătate al consumatorului, iar pornind de la acest aspect, studenţii au urmărit crearea unui produs sănătos”, a spus Stan.

Denisa Pânzariu a prezentat la “Festivalul Alimentului” o îngheţată vegană cu lapte de cânepă şi infuzie de iasomie şi fructe denumită “Iveg”, despre care spune că un produs “sănătos”.

“M-am gândit la o îngheţată pentru că este vară, este o alternativă pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză sau care nu pot consuma lapte de origine animală. Am folosit lapte obţinut din seminţe decorticate de cânepă, care conţine proteină, apoi mango, banane, infuzie de iasomie, cu efect calmant, şi cred că după consumarea unui astfel de produs oricine se va simţi mult mai bine. Reglează colesterolul şi tensiunea arterială, poate fi consumată şi de copii. Are un gust deosebit şi cred că este o alternativă la îngheţata de pe piaţă”, a spus Pânzariu.
 
Potrivit acesteia, trei globuri cu îngheţată vegană ar costa între 7 şi 12 lei, în funcţie de gramaj.
 
Loredana Cumpănă a valorificat coaja de pepene verde, care se aruncă de obicei, şi a făcut o dulceaţă fortifiată cu suc de cătină şi coacăze negre, pentru a aduce un aport de vitamine şi antioxidanţi.
 
“Are un gust dulce, se poate pune pe pâine, pe biscuiţi, dar şi pe anumite salate. Am mers pe o variantă de dulceaţă care să se poată folosi, să se poată găsi în magazine şi cred că s-ar găsi un producător interesat. Astfel, dintr-un pepene verde nu s-ar mai arunca decât sâmburii, dar poate facem ceva şi cu ei”, a spus aceasta.
 
Colega ei, Claudia Mureşan, a prezentat tot un produs care valorifică un reziduu alimentar, şi anume coaja de portocală, şi a creat o dulceaţă în care a mai adăugat piper roşu şi ulei de cătină.
 
“Poate fi încorporată în produse de patiserie sau cofetărie”, a precizat studenta.
 
Ana Runcanu a expus pâine cu cafea verde, despre care spune că este “un produs deosebit”.
 
“Cafeaua verde introdusă în făina integrală aduce proprietăţi antioxidante, este măcinată şi amestecată cu făină şi turmeric”, a spus Runcanu.
 
Ana Maria Ilaş a pregătit un produs inovativ, în ton cu tendinţele pieţei, cidrul de mere cu suc de sfeclă roşie “Ruby”, care poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare şi are 5% alcool, iar Paul Călugăr s-a prezentat cu un lichior de dovleac, obţinut din piure de dovleac, zahăr, alcool rafinat, extract de vanilie pentru aromatizare, care are 20% alcool.
 
“Dovleacul este o materie primă relativ ieftină, poate fi folosit la scară industrială. S-ar putea să vedem acest lichior servit în baruri, dar şi folosit în cocktail-uri”, a menţionat studentul.
 
Colega sa, Andreea Turcu a expus ruladă carne de pui cu caise, care are o aromă şi un gust deosebit.
 
“Caisele influenţează carnea de pui, îi scad umiditatea şi grăsimea, m-am gândit să valorific caisele deshidratate, acestea sunt bogate în vitamine, minerale, sunt sănătoase. Nu mai este ceva similar pe piaţă şi sper să fie vreun producător interesat”, a precizat Turcu.

Pentru galerie foto accesaţi Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai periculoase alimente din lume

Alimentele care nu trebuie consumate pe stomacul gol

Cele mai nocive alimente pentru organism

Care sunt cele mai săţioase alimente care nu îngraşă

Cele mai noi articole
Iernile tot mai blânde din România îi fac pe pelicani să rămână în Delta Dunării
Iernile tot mai blânde din România îi fac pe pelicani să rămână în Delta Dunării
Un pui de somn după-amiaza te face mai agil mintal
Un pui de somn după-amiaza te face mai agil mintal
74 de cameleoni, descoperiți în bagajele unui bărbat pe aeroportul din Viena. Cum erau ascunse reptilele
74 de cameleoni, descoperiți în bagajele unui bărbat pe aeroportul din Viena. Cum erau ascunse reptilele
Cercetătorii ar fi aflat, în sfârșit, ce reprezintă aceste obiecte ciudate din Epoca Bronzului
Cercetătorii ar fi aflat, în sfârșit, ce reprezintă aceste obiecte ciudate din Epoca Bronzului
Un vaccin personalizat împotriva cancerului a menținut boala sub control timp de mai mulți ani
Un vaccin personalizat împotriva cancerului a menținut boala sub control timp de mai mulți ani
Suedia suspendă plăţile către Pfizer pentru vaccinul împotriva COVID-19. Ce s-a întâmplat
Suedia suspendă plăţile către Pfizer pentru vaccinul împotriva COVID-19. Ce s-a întâmplat
Copilul miraculos care a devenit unul dintre marile GENII ale omenirii
Copilul miraculos care a devenit unul dintre marile GENII ale omenirii
Armata SUA primeşte din nou recruţi transgender, după ce președintele Biden a anulat interdicţia impusă de Trump
Armata SUA primeşte din nou recruţi transgender, după ce președintele Biden a anulat interdicţia impusă de Trump
Protocolul de vaccinare pentru românii care s-au infectat după prima doză
Protocolul de vaccinare pentru românii care s-au infectat după prima doză
Două pisici de mare au născut pui la un acvariu din Noua Zeelandă, deși nu au mai interacționat cu masculi în ultimii ani
Două pisici de mare au născut pui la un acvariu din Noua Zeelandă, deși nu au mai interacționat cu masculi în ultimii ...
Cât de frecvente sunt reacțiile alergice severe la vaccinul împotriva COVID-19 creat de Moderna
Cât de frecvente sunt reacțiile alergice severe la vaccinul împotriva COVID-19 creat de Moderna
Revoluția Franceză – câte evenimente de acest fel au fost, de fapt, în istoria țării?
Revoluția Franceză – câte evenimente de acest fel au fost, de fapt, în istoria țării?
O nouă terapie genetică a inversat îmbătrânirea la șoareci fără efecte adverse observabile
O nouă terapie genetică a inversat îmbătrânirea la șoareci fără efecte adverse observabile
Motivul pentru care Poliția Locală Constanța renunță la Whatsapp
Motivul pentru care Poliția Locală Constanța renunță la Whatsapp
Imagini inedite cu o turmă de mistreți care caută mâncare în zăpadă, într-o pădure din Suceava
Imagini inedite cu o turmă de mistreți care caută mâncare în zăpadă, într-o pădure din Suceava
UE, nemulţumită de numărul dozelor de vaccin pe care le poate furniza AstraZeneca
UE, nemulţumită de numărul dozelor de vaccin pe care le poate furniza AstraZeneca
Un tablou de Botticelli, scos la licitație cu un preț de pornire record
Un tablou de Botticelli, scos la licitație cu un preț de pornire record
Medic OMS: Copiii nu sunt afectați mai grav de noua variantă de SARS-CoV-2
Medic OMS: Copiii nu sunt afectați mai grav de noua variantă de SARS-CoV-2