Home » D:News » Omitem 10% din faţă atunci când aplicăm cremă cu protecţie solară. Pleoapele sunt zona ce reprezintă un pericol MAJOR pentru dezvoltarea cancerului de piele

Omitem 10% din faţă atunci când aplicăm cremă cu protecţie solară. Pleoapele sunt zona ce reprezintă un pericol MAJOR pentru dezvoltarea cancerului de piele

Publicat: 08.07.2017
Deşi auzim mereu mesaje prin care suntem sfătuiţi să nu ne expunem la soare pe o perioadă lungă de timp, uneori nu acordăm importanţă mesajelor de avertizare deoarece nu putem observa efectele negative.

Un grup de cercetători şi voluntari au utilizat lumina UV  pentru a arăta ce zone ale feţei le acoperim deseori cu cremă cu protecţie solară. În urma analizei imaginilor, experţii au descoperit că o zecime din faţa voluntarilor a rămas neprotejată, aceastea fiind şi zonele cele mai susceptibile dezvoltării cancerului de piele, informează Mail Online.

Imaginile prezintă faptul că majoritatea persoanelor au omis să-şi aplice cremă pentru protecţie solară pe zona pleoapelor. Experţii susţin că acest aspect precum şi instrucţiunile de pe ambalajele cremelor cu protecţie solară, care sugerează că zona ochilor trebuie evitată, pun în pericol viaţa oamenilor.  Între 5% şi 10 % dintre tipurile de cancer de piele apar în zona pleoapelor.

Sursa: SWNS.com

În cadrul studiului, 57 de persoane şi-au aplicat cremă împotriva razelor UV pe faţă fără a primi şi alte instrucţiuni. În medie, persoanele au omis 9,5% din întreaga faţă, ploapele au fost omise într-un procent de 13,5%, iar zona dintre ochi şi partea superioară a nasului au fost omise într-un procent de 77%.

 Chiar şi atunci când participanţilor le-a fost comunicat faptul că majorotatea cancerelor de piele se dezvotă din zona ploapelor, 8% dintre participanţi nu au realizat niciun gest de a aplica protecţie în aceste zone. 

Unul dintre sfaturile experţilor în aceste cazuri este purtarea ochelarilor de soare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase