Home » D:News » Într-un oraş din lume se vorbesc 140 de limbi diferite. ”ai beneficiile unui oraş mare, deşi traiul este asemănător oraşelor mici”

Într-un oraş din lume se vorbesc 140 de limbi diferite. ”ai beneficiile unui oraş mare, deşi traiul este asemănător oraşelor mici”

Publicat: 16.08.2017
Într-un oraş din lume se vorbesc 140 de limbi diferite. ”ai beneficiile unui oraş mare, deşi traiul este asemănător oraşelor mici”
Un oraş cosmopolit, în care se pot auzi nu mai puţin de 140 de limbi străine. Aşa poate fi definit pe scurt Toronto, cea mai întinsă metropolă din Canada şi, în acelaşi timp, gazdă pentru multe culturi distincte, o zonă celebră pentru diversitatea sa care atrage anual foarte mulţi turişti.

Oraşul este foarte apreciat nu doar de cei care locuiesc acolo şi se declară foarte mulţumiţi, ci şi de turiştii care găsesc chiar în mijlocul său oaze de relaxare pe care nici nu le-ar fi banuit. Un exemplu ar fi plajele oraşului, amenajate pe malurile lacurilor, care compensează absenţa unei mări în apropiere, scrie Gândul.

Un alt criteriu foarte important este spaţiul verde, pe care Toronto îl protejează din plin, drept dovadă că este pe locul patru în lume în ceea ce priveşte suprafaţa de verdeaţă pe care o oferă locuitorilor. 

„În Toronto ai beneficiile unui oraş mare, deşi traiul este asemănător oraşelor mici”, adaugă Bruce Poon Tip.În Toronto există multe cartiere culturale: Mica Indie (Little India), Mica Italie (Little Italy), Orăşelul Portughez (Portugal Village), Oraşul Grec(Greektown) şi Oraşul Chinezesc (Chinatown). (…) Diversitatea este mare în acest oraş, mai ales când vine vorba de mâncare. Poţi găsi orice cultură îţi imaginezi reprezentată într-un fel în acest oraş”, a declarat pentru BBC Matt Chong , proprietarul unui restaurant în metropola canadiană. 

Unul dintre cele mai originale locuri din Toronto este Kensington Market, o zonă în care se găsesc magazine, cafenele şi restaurante, cartier care a primit, de altfel, din partea revistei Vogue caracterizarea drept unul dintre cele mai cool din lume. 

Popularitatea oraşului este dată şi de apropierea de Cascada Niagara, care se află la doar 128 de kilometri distanţă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase