Prima pagină D:News

Ce trebuie să mâncăm pentru a preveni cancerul pulmonar

Simona Tudorache 09.03.2017 | ● Vizualizări: 2053
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Vanderbilt din Nashville, Tennessee, accentuează faptul că cea mai bună modalitate de a scădea numărul de cazuri de cancer pulmonar este absenţa fumatului, dar concluziile cercetării atestă că o dietă sănătoasă contribuie, de asemenea, la reducerea riscului de a te îmbolnăvi de această maladie.

Specialiştii au ajuns la concluzia că o dietă bazată pe uleiuri ce conţin grăsimi nesaturate, peşte, nuci, fructe, verdeaţă, lactate sărace în grăsimi, cereale integrale şi carne de pasăre, diminuează cu 14% riscul apariţiei cancerului pulmonar, conform unui studiu realizat de “Journal of Clinical Oncology”, publicaţia oficială a Societăţii Americane de Oncologie Clinică.

Conform cercetătorilor, un aport ridicat de grăsimi polinesaturate, asociat cu reducerea consumului de grăsimi saturate, ajută atât la prevenirea bolilor cardiovasculare, cât şi a cazurilor de cancer de plămâni. Grăsimile saturate, aşa-numitele grăsimi rele, se găsesc cu precădere în produse ca untul, carnea roşie, produse
procesate, mezeluri şi, în general, alimentele care conţin aditivi.

Dieta DASH pentru stoparea hipertensiunii şi dieta mediteraneeană sunt tipurile de alimentaţie cele mai indicate pentru a reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, dar şi a tumorilor maligne situate la nivelul plămânilor. Conform dietei mediteraneene peştele şi fructele de mare ar trebui să se regăsească în meniul nostru de circa două ori pe săptămână. De asemenea, numeroase studii anterioare au demonstrat rolul benefic al peştelui în funcţionarea sistemului cardiovascular.

Citeşte continuarea pe CSID.



 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI