Home » D:News » ”Utopia Socială” există. În acest oraş nu există poliţie, şomaj, iar casele sunt gratuite pentru toţi locuitorii

”Utopia Socială” există. În acest oraş nu există poliţie, şomaj, iar casele sunt gratuite pentru toţi locuitorii

”Utopia Socială” există. În acest oraş nu există poliţie, şomaj, iar casele sunt gratuite pentru toţi locuitorii
Publicat: 05.09.2017
Oraşul unde nu există poliţie, şomaj, iar casele sunt gratuite pentru toţi locuitorii este descris ca fiind o "utopie socialistă", însă care pare prea fantezist pentru a fi adevărat.

Un oraş fără poliţie, fără criminalitate, foarte puţin somaj şi unde locuitorii au liberatea de-aşi construi unde vor casele pare o urbă desprinsă din romanele science-fiction. Însă acest lucru se întâmplă în realitate, Marinaleda, se află la câţiva kilometri de Sevilia, Spania şi acolo locuiesc în jur de 2750 de persoane.

Localitatea este condusă de către Juan Manuel Snachez Gordillo care a devenit cunoscut ca fiind un fel de „Robin Hood spaniol”. Acesta se află la conducerea localităţii din regiunea Sevillia încă din 1979, potrivit Business Magazin.ro.

În oraş funcţionează o cooperativă agricolă unde lucrează aproape toată populaţia localităţii (2650 de angajaţi), iar fiecare angajat este plătit cu 1200 de euro pe lună.

Citeşte continuarea pe BusinessMagazin.ro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase