Home » D:News » Inteligenţa artificială poate determina cu acurateţe orientarea sexuală a unei persoane

Inteligenţa artificială poate determina cu acurateţe orientarea sexuală a unei persoane

Publicat: 19.09.2017
În cadrul unui nou studiu realizat de doi cercetători de la Standford este prezentată o reţea neuronală care poate detecta orientarea sexuală a unei persoane doar prin intermediul trăsăturilor faciale.

În cadrul studiului controversat, cercetătorii au antrenat o reţea neuronală cu ajutorul a 35.000 de imagini faciale concentrate în două grupuri separate, homosexuali şi heterosexuali, informează NewAtlas. Algoritmul a analizat şi înregistrat trăsăturile faciale tranzitorii (precum încruntarea sau expresiile), cât şi pe cele fixe (dobândite genetic sau formate de hormoni). 

Unul dintre punctele principale ale cercetării a fost teoria hormonală prenatală a orientării sexuale, idee conform căreia fătul este expus în uter androgenilor resposabili pentru diferenţele sexuale. Cercetătorii sugerează că acest tip de androgeni specifici pot influenţa şi trăsăturile faciale. 

Credit: Michal Kosinski şi Yilun Wang

”În mod normal, bărbaţii heterosexuali au  mandibula mai lată, un nas mai surt şi o frunte mai îngustă. Bărbaţii homosexuali, pe de altă parte, au mandibula mai îngustă, nasul mai lung şi mai puţin păr facial,” afirmă unul dintre autorii studiului, Michal Kosinski. ”În cazul femeilor lesbiene acestea tind să aibă trăsături mai masculine,” adaugă autorul. 

Atunci când inteligenţei artificiale i-au fost prezentate imagini în pereche, una cu o persoană heterosexuală şi una cu o persoană homosexuală, tehnologia a reuşit să identifice cu o acurateţe de 81% orientarea sexuală a fiecărei persoane. În cazul femeilor rata identificării a avut o acurateţe de 71%. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase