Home » D:News » Acesta este cel mai bun moment în care te poţi angaja

Acesta este cel mai bun moment în care te poţi angaja

Acesta este cel mai bun moment în care te poţi angaja
Publicat: 14.09.2017
1 din 5 angajatori din România plănuieşte să-şi sporească numărul de angajaţi în trimestrul IV, conform ediţiei aferente intervalului octombrie – decembrie 2017 a Studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.
 20% dintre angajatori intenţionează creşteri de personal, 12% dintre angajatori au de gând să facă reduceri şi 66% nu au în vedere nicio schimbare, ceea ce rezultă într-o Previziune Netă de Angajare ajustată sezonier de +15%, cu 1 punct procentual mai puternică decât cea raportată în trimestrul III/2017 şi cu 3 puncte procentuale mai robustă decât în trimestrul IV/2016, scrie Business Magazin.
 
”Prognozele sunt din nou pozitive, iar pentru al nouălea trimestru consecutiv valorile sunt alcătuite din două cifre, dar creşterea prognozată pentru trimestrul nu mai este la fel de omogenă ca în trecut. Spre deosebire de intenţiile formulate în trimestrele II şi III ale lui 2017, când angajatorii raportau intenţii de angajare solide şi pozitive indiferent de sectorul de activitate sau de regiunea geografică, în trimestrul IV sunt raportate intenţii negative în două sectoare: Energie electrică, apă, gaze şi Transport, depozitare şi comunicaţii. De asemenea, în cinci din cele opt regiuni şi cinci din zece sectoare de activitate, angajatorii şi-au temperat planurile de angajare în comparaţie cu intervalul iulie – septembrie 2017. Astfel de semne de prudenţă sporită sunt deseori asociate cu un cadru de reglementare în schimbare, care poate determina angajatorii să intre în expectativă, până când reuşesc să îşi recalibreze bugetele şi nevoile de personal,” spune Igor Hahn, country manager, ManpowerGroup România.
 
Astfel, reprezentanţii Manpower spun că este de aşteptat ca în următoarele trei luni numărul total de angajaţi să crească în opt din cele zece sectoare de activitate şi în toate cele opt regiuni ale ţării. Planurile de angajare sunt mai robuste decât în trim. IV/ 2016 în şapte din cele zece sectoare de activitate şi în cinci din cele opt regiuni, dar slăbesc de faţă de trimestrul III/2017 în cinci sectoare şi cinci regiuni. Cel mai mare declin, atât de la trimestru la trimestru, cât şi de la an la an, se înregistrează în sectorul Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, unde 
 
Citeşte continuarea în Business Magazin.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase