Home » D:News » Pentru a face cumpărături în această ţară trebuie să te duci cu o roabă de bani

Pentru a face cumpărături în această ţară trebuie să te duci cu o roabă de bani

Publicat: 18.09.2017
În această ţară nu este foarte simplu să umbli cu bani cash la tine, iar dacă mergi să faci piaţa aici trebuie să ai la tine un sac sau o roabă de bani pentru a putea cumpărăturile, scrie Business Magazin.

Somaliland, o ţară auto-proclamată din Africa de Est, se luptă cu analfabetizare şi are o economie ruinată de un război civil. Cu toate acestea, aici s-ar putea dezvolta prima societate cashless din lume.

Reporterul Matthew Vickery a detaliat un exemplu pentru BBC despre cum cetăţenii din această ţară plătesc: fără cash sau card, ci cu telefonul mobil pentru a efectua transferurile de bani.

Ţara s-a despărţit de Somalia în 1991, dar încă nu este recunoscută de comunitatea internaţională, dar asta nu a oprit-o să devină o frontierî pentru plăţile fără cash, iar acum se află pe o traiectorie de a deveni prima societate cu adevărat cashless.

Indiferent dacă este vorba de un mic magazin la colţul străzii sau un supermarket în capitala Hargeisa, plăţile cu telefonul mobil devin standardul în această ţară. Unul dintre motivele pentru care acest lucru se întâmplă este faptul că şilingul din Somaliland (bancnota naţională) se devalorizează într-un ritm alert. Astăzi 1 dolar american este echivalentul a 9000 de şilingi. În urmă cu câţiva ani era în jur de 4500 de şilingi.

CITEŞTE CONTINUAREA PE BUSINESS MAGAZIN

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase