Prima pagină D:News

Este foarte posibil ca până acum să fi preparat carnea complet greşit. Iată cum trebuie preparată

Alexandru Voiculescu 09.23.2017 | ● Vizualizări: 5246
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Reţeta succesului în ceea ce priveşte prepararea cărnii nu este sarea, piperul şi alte mirodenii ale vrăjitoriei culinare, contrar multor opinii. Conform experţilor de la Gourmet Meat Club, nu trebuie să asezonezi carnea cu nimic din cele menţionate mai sus înainte de a o găti.

Mai mult decât atât, aceştia precizează că metoda este un simplu mit urban care face mai mult rău decât bine. Din cauza faptului că sarea (în mod special) absoarbe apa, carnea va ieşi prea tare, pentru că este deshidratată, în loc să iasă friptura ideală suculentă, scrie The Independent.

Aceştia recomandă ungerea cărnii cu ulei de floarea soarelui sau alt ulei (alimentar!) la dispoziţie pentru a rumeni carnea.

Aceeaşi teorie se aplică şi în cazul marinării, unde sarea deshidratează şi face ca mâncarea să devină greu de mestecat.



Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Preferi friptura ''în sânge''? Sucul roşiatic al fripturii nu este ceea ce se crede

Friptura şi evoluţia: oare gătitul ne-a făcut oameni?

De ce merge excelent friptura cu un pahar de vin roşu?

Metoda prin care poţi găti cea mai sănătoasă friptură la grătar

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI