Home » D:News » Carles Puigdemont proclamă ”independenţa Cataloniei” cu un amendament. ”Trăim un moment excepţional. Nu suntem delincvenţi sau nebuni”

Carles Puigdemont proclamă ”independenţa Cataloniei” cu un amendament. ”Trăim un moment excepţional. Nu suntem delincvenţi sau nebuni”

Carles Puigdemont proclamă ”independenţa Cataloniei” cu un amendament. ”Trăim un moment excepţional. Nu suntem delincvenţi sau nebuni”
Publicat: 10.10.2017
Carles Puigdemont, premierul Cataloniei, a afirmat, marţi seară, că regiunea şi-a "câştigat dreptul la independenţă", dar a pledat pentru lansarea de negocieri constituţionale în următoarele săptămâni, relatează cotidianul El Pais.
După referendum, „Catalonia şi-a câştigat dreptul de a fi un stat independent, de a fi ascultată şi respectată. Nu suntem infractori, nu suntem nebuni, nu comitem un abuz, vrem doar respectarea dreptului la vot. Rezultatul referendumului a fost o majoritate absolută în favoarea independenţei. Catalonia va fi un stat independent în forma unei republici”, a declarat Carles Puigdemont.

„Eu şi Guvernul catalan propunem Parlamentului suspendarea declaraţiei de independenţă pentru a fi lansat dialogul în săptămânile următoare. Suntem convinşi că acest moment istoric necesită oprirea escaladării crizei”, a subliniat Puigdemont.

„Există necesitatea puternică de a nu alimenta tensiunile; în acelaşi timp, în acest moment crucial, trebuie să fim toţi uniţi şi să ne asumăm responsabilităţile. Violenţele extreme comise de poliţia coordonată de Madrid, fără precedent în Europa, nu au împiedicat votul catalanilor. Imaginile cu răniţii vor rămâne mereu”, a adăugat liderul Cataloniei.

Regiunea Catalonia a organizat pe 1 octombrie un referendum pe tema independenţei considerat neconstituţional de Guvernul Spaniei şi de Uniunea Europeană.

Citeşte mai multe aici!

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase