Home » D:News » Care sunt afecţiunile care pot provoca transpiraţii în timpul nopţii

Care sunt afecţiunile care pot provoca transpiraţii în timpul nopţii

Care sunt afecţiunile care pot provoca transpiraţii în timpul nopţii
Publicat: 29.10.2017
Tot mai mulţi oameni se plâng că transpiră excesiv în timpul nopţii. Această năduşeală poate aparea în mod normal dacă purtaţi o pijama mult prea groasă, dormitorul este încălzit excesiv sau aţi făcut o baie fierbinte. Cu toate astea, poate anunţa şi o afecţiune pe care o aveţi, dar nu a fost diagnosticată.

Transpiraţiile nocturne pot avea la bază foarte multe cauze. Pentru a o depista, un medic trebuie să primească un istoric medical detaliat şi să ceară anumite teste. Astfel, el va descoperi afecţiunea medicală responsabilă de acel ,,tratament” nocturn. Iată ce afecţiuni sau stări pot provoca transpiraţii nocturne!

Menopauza

Bufeurile care însoţesc menopauza apar noaptea şi pot cauza transpiraţii. Aceasta este o cauză întâlită la tot mai multe femei. Oficial, se poate spune că o femeie este la menopauză atunci când menstruaţia lipseşte 12 luni.

Hiperhidroza idiopatică

Organismul produce prea multă transpiraţie fără nici o cauză medicală identificabilă. Această afecţiune apare la orice vârstă şi afectează atât bărbaţii, cât şi femeile. Pe lângă recomandările date de dermatolog, şi ajutorul unui psiholog poate fi binevenit. Cauza va duce şi la stabilirea exactă a tratamentului.

Infecţiile

Tuberculoza este infecţia asociată frecvent transpiraţiei nocturne. De asemenea, infecţiile bacteriene, cum ar fi endocardita (inflamaţia valvei cardiace), osteomielita (inflamaţia oaselor) şi abcesele pot provoca transpiraţii nocturne. Năduşeala din timpul nopţii poate anunţa şi o infectare cu HIV.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase