Home » D:News » 12 semne pe care corpul nostru le transmite pentru a ne spune că suntem prea stresaţi

12 semne pe care corpul nostru le transmite pentru a ne spune că suntem prea stresaţi

12 semne pe care corpul nostru le transmite pentru a ne spune că suntem prea stresaţi
Publicat: 05.11.2017
Organismul nostru este o maşină extrem de complexă care reacţionează nu numai la schimbările externe, ci şi la cele interne. Susan Babel, psiholog specializat în depresie, sugerează o teorie interesantă cu privire la semnele transmise de corp.

Capul

Prea mult stres reprezintă cauza durerilor de cap. Se poate întâmpla din cauza grijilor cu privire la posibile eşecuri, a grăbirii constante sau a lucrurilor mărunte. De aceea, conform Top Buzz, relaxarea este importantă, iar momentele de linişte şi pace ar trebui să facă parte din fiecare zi.

Gâtul

Durerile de gât indică povara resentimentelor pentru alţi oameni şi dezamăgirea de propriile imperfecţiuni. Altfel spus, gâtul doare pentru că nu putem ierta pe cineva sau pe noi înşine. În ceea ce priveşte alţi oameni, indiferenţa este mai sănătoasă, iar în ceea ce priveşte propria persoană, imperfecţiunile vor exista mereu, indiferent de eforturi.

Umerii

Durerile de umeri sunt cauzate de poverile emoţionale şi de presiunea constantă. Este posibil ca cineva să te streseze sau poate nu poţi lua o decizie important şi începi să cari această povară. S-a observat în acest sens importanţa comunicării. Povesteşte cuiva (apropiat) problemele tale şi doar acest gest va uşura povara.

Spatele superior

Lipsa suportului emoţional sau a oamenilor apropiaţi se poate manifesta prin durerile de spate, pentru că ne simţim în mod subconştient neiubiţi şi neapreciaţi. Poate fi vorba şi de o izolare subconşitentă autoimpusă, ceea ce poate deveni un cerc extrem de greu de rupt.

Lombarii

Dacă ai griji financiare, acestea se pot răsfrânge asupra lombarilor. Poate suntem obsedaţi de ideea de a trăi o viaţă luxoasă sau poate oamenii din jurul nostru ne fac să ne simţim îngrijoraţi cu privire la bani. Deşi sunt importanţi (trebuie să mâncăm şi să plătim facturi), sunt şi alte lucruri în viaţă care merită atenţie şi oricum obsesia asupra unui singur lucru (dintre atâtea care există) nu poate aduce nimic bun.

Coatele

Proverbialul „mă doare în cot” poate avea drept cauza o lipsă de flexibilitate şi lipsa intenţiei de a face compromisuri. Se poate să rezistăm unei schimbări importante din viaţa noastră sau poate ne temem de ceva nou. Încăpăţânarea poate fi însă o calitate, dar nu şi atunci când vine în detrimentul propriei persoane, mai ales atunci când (din nou proverbialul) te lupţi cu morile de vânt.

Mâinile

Durerile în mâini pot indica faptul că cineva chiar are nevoie de un prieten, să se odihnească sau să aibă o conversaţie cu alţi oameni.

Şoldurile

Oamenii care sunt obişnuiţi cu confortul şi iubirea şi care trăiesc o viaţă previzibilă pot suferi de dureri de şold. Frica de schimbare, luarea de decizii importante şi lipsa intenţiei de a aduce ceva nou în viaţă sunt cauzele durerii de şold. Mai mult, o astfel de viaţă este plictisitoare, de aceea o aventură din când în când nu strică.

Genunchii

Un ego mare este probabil cauza durerilor de genunchi. Se poate să ne gândim la noi prea mult şi să nu ne pese de alţii şi suntem siguri că lumea se învârte în jurul nostru, astfel, o mână de ajutor oferită altor persoane nu ar strica.

Gambele

Durerile de gambă sunt un semn al tensiunii emoţionale. Posesivitatea, grijile constante cu privire la o relaţie şi gelozia sunt elementele centrale care aduce tensiunea. Este importantă relaxarea şi renunţarea la a încerca de a controla alţi oameni.

Gleznele

Durerile în gleznă pot indica faptul că am uitat de noi înşine şi avem nevoie de mai multă plăcere în viaţa noastră. Probabil munca noastră ne ocupă tot timpul sau nu ne luăm în serios nevoile. Uită pentru unele momente de lucrurile cotidiene şi acordă-ţi timp (pentru tine).

Picioarele

Durerile labei piciorului pot indica apatie. Este ca şi cum corpul ar refuza să se mişte. Atunci când în mod subconştient credem că totul merge rău şi că toată viaţa noastră este un eşec, picioarele dor.

Desigur, de cele mai multe ori poate fi vorba de o problemă medicală, de aceea se recomandă un doctor. Spre exemplu, poţi fi o persoană foarte activă, dar şoldurile tot să doară. Totuşi, sunt bine cunoscute efectele nocive asupra organismului pe care le au anumite emoţii, de aceea este important cel puţin să începem să lucrăm de la cele din urmă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

5 emoţii care ne provoacă boli fizice

Cum ne simţim corpul când experimentăm fiecare emoţie? (FOTO)

Cercetătorii rescriu cărţile de psihologie. Ce spun ei despre emoţiile oamenilor

Cercetătorii au descoperit o legătură neştiută între reprimarea emoţiilor şi riscul de a face cancer

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase