Home » D:News » Acestea sunt restaurantele cu stele Michelin cel mai aproape de România

Acestea sunt restaurantele cu stele Michelin cel mai aproape de România

Acestea sunt restaurantele cu stele Michelin cel mai aproape de România
Publicat: 06.11.2017
Ghidul Michelin a anunţat care sunt restaurantele care au primit stele în 2017 în Europa. Sunt 2332 de localuri, în 44 de oraşe din 20 de ţări. România nu este printre ele.
Michael Ellis, director al Michelin Guides, a declarat la Bruxelles, cu ocazia anunţului că ”Europa este un amalgam veritabil de culturi. Aici au loc o mulţime de schimbări economice, iar în ultima perioadă s-au observat o serie de evoluţii pozitive pe scena gastronomică, faţă de anii trecuţi”
 
Dacă vreţi să aveţi parte de o experienţă culinară inedită şi extravagantă la un restaurant cotat cu una sau două stele Michelin o puteţi face la unul dintre localurile din ţările apropiate de România, conform Gustarte.  Nici aici nu există restaurante cu trei stele Michelin, dar aveţi posibilitatea să mergeţi la Viena unde sunt 5 cu două stele: Amador’s, Mraz & Sohn, Silvio Nickol Gourmet Restaurant, Steirereck im Stadtpark, Ikarus SENNS.Restaurant. Şi grecii au două localuri care au primit de la inspectorii Michelin două stele: Funky Gourmet şi Spondi.
În Ungaria există 4 restaurante cu o stea Michelin Borkonyha Winekitchen, Costes, Costes Downtown, Onyx, iar în Grecia  la fel One Star, Botrini’s, Hytra, Varoulko. Cehii au şi ei trei localuri cu o stea: Alcron, La Degustation Bohême Bourgeoise, Field, iar polonezii două Atelie Amaro, Senses.
 
În Austria aveţi cele mai multe alternative pentru a lua masa la un restaurant cu o stea Michelin: Le Ciel by Toni Mörwald, Edvard, Konstantin Filippou, OPUS, Tian, Walter Bauer, Carpe Diem, Esszimmer, Pfefferschiff . 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase