Home » D:News » Atunci când spermatozoizii se află în competiţie, ovulul este cel care decide de cine va fi fecundat

Atunci când spermatozoizii se află în competiţie, ovulul este cel care decide de cine va fi fecundat

Atunci când spermatozoizii se află în competiţie, ovulul este cel care decide de cine va fi fecundat
Publicat: 13.11.2017
Momentul în care un spermatozoid fecundează un ovul este mult mai complicat decât credeau specialiştii anterior, fapt ce ar putea ajuta la descifrarea unor mistere pivind evoluţia unor noi specii.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul American Naturalist, profesorul Don Levitan a investigat originile modului în care este înţeleasă, din punct de vedere ştiinţific, reproducerea sexuală.  Conform Phsy, el a analizat dacă spermatozoizii concurează pentru fecundare sau dacă ovulul poate să aleagă ce spermatozoid preferă. 

Studiul concluzionează că această teorie se poate aplica aricilor de mare. Prin intermediul analizării populaţiilor de arici de mare din Pacific. Levitan a încercat să determine dacă în cazul fertilizării externe a animalelor marine spermatozoizii de la mai mulţi masculi concurează pentru fecundarea ovulului. Aricii de mare sunt cele mai bune modele pentru studierea acestei activităţi deoarece producerea de icre poate fi indusă rapid. 

”Tiparul fertilizării şi a evoluţiei compatibilităţii reproductive este un proces important pentru organsimele marine. Acestea sunt mecanisme care pot duce la apariţia unor noi specii,” a declarat Levitan. 

În natură, aricii de mare eliberează ”nori” de spermatozoizi şi ovule care se fertilizează în timp ce plutesc. Levitan a realizat analize de paternitate asupra ovulelor fertilizate  pentru a detecta numărul de spermatozoizi individuali din probe. Acesta a ajuns la concluzia că spermatozoizii de la mai mulţi masculi concurează pentru a fertiliza singuri ovulul, în acelaşi timp ovulul pare să aleagă spermatozoidul preferat dintr-un grup. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase