Home » D:News » S-a născut în 1896 şi încă trăieşte. Povestea celui mai bătrân om din lume, nerecunoscut de cei de la Guiness

S-a născut în 1896 şi încă trăieşte. Povestea celui mai bătrân om din lume, nerecunoscut de cei de la Guiness

S-a născut în 1896 şi încă trăieşte. Povestea celui mai bătrân om din lume, nerecunoscut de cei de la Guiness
Publicat: 13.11.2017
Când Marta Ramirez a acceptat, la vârsta de 63 de ani, să ia în grijă un nonagenar, nu s-a gândit că va fi o îngrijire pe termen lung. Casa acelui bătrân arsese în întregime şi nu avea pe nimeni să aibă grijă de el.

„Avea 99 de ani, nu am crezut că va mai fi prin preajmă mult timp”, îşi aminteşte femeia binevoitoare, potrivit The Guardian, citat de Gândul

Ea are acum 85 de ani, iar musafirul său pe termen lung, Celino Villaneuva Jaramillo are 121, fiind, probabil, cel mai bătrân om din lume. El locuieşte în Chile. 

Născut în 1896, la un an după George al VI-lea şi cu patru ani mai devreme decât actualul deţinător al recordului Guiness pentru cel mai în vârstă om, bătrânul şi-a pierdut certificatul de naştere în incendiul care i-a mistuit cata în urmă cu 20 de ani. 

Totuşi, anul naşterii de pe cartea sa de identitate este 1896 şi nicio persoană din Chile, până la preşedinte şi ministrul Justiţiei, nu se îndoieşte de longevitatea sa. 

„Uitându-ne în registrele noastre, Celino Villanueva Jaramillo s-a născut pe 25 iulie 1896 şi este încă în viaţă”, a declarat unul dintre directorii departamentului demografic din cadrul oficiului chilian de statistică. 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase