Home » D:News » De ce nu este bine să-ţi vopseşti des părul?

De ce nu este bine să-ţi vopseşti des părul?

De ce nu este bine să-ţi vopseşti des părul?
Publicat: 27.11.2017
Vopsirea părului într-un mod frecvent poate creşte riscul de cancer, cel puţin asta cred specialiştii care sunt decişi să aprofundeze această teorie. Potrivit unui studiu realizat de chirurgul Kefah Mokbel din Londra şi echipa sa, femeile care îşi vopsesc părul des îşi cresc cu 14% riscul de a se îmbolnăvi, pe viitor, de cancer la sân, spre deosebire de cele care preferă părul natural.
Profesorul Mokbel din Londra susţine că femeile nu trebuie să îşi vopsească părul mai mult de cinci ori pe an. De asemenea, el recomandă utilizarea produselor naturale şi menţionează henna şi sfecla roşie. ,,Am descoperit că industria recomandă femeilor să îşi vopsească după patru sau şase săptămâni. Deşi sunt necesare lucrări suplimentare care să ne confime rezultatele, studiile noastre sugerează că expunerea la coloranţii pentru păr contribuie la creşterea riscului de cancer mamar’’, a spus profesorul Mokbel.
 
Oamenii de ştiinţă sunt încă sceptici în privinţa aceste legături cauză -efect şi, până la o analiză aprofundată, aceste observaţii medicale rămân doar nişte teorii. Cu toate astea, prevenţia nu strică niciodată, informează CSID.
 
,,Femeile ar trebui să reducă expunerea la coloranţii de păr sintetici la 2-6 ori pe an şi să facă un screening mamar la vârsta de 40 de ani. De preferat ar fi să aleagă coloranţii de păr care conţin concentraţia minimă de amine aromatice (mai puţin de 2%)”, a precizat profesorul Kefah Mokbel.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase