Home » D:News » De la insule misterioase şi formaţiunii inexplicabile, iată 12 locuri descoperite cu Google Earth

De la insule misterioase şi formaţiunii inexplicabile, iată 12 locuri descoperite cu Google Earth

Publicat: 01.01.2018
Cu ajutorul Google Earth putem observa o serie de locuri spectaculoase, însă tot prin intermediul aceluiaşi sistem putem descoperi, din faţa computerului, o serie de lucruri ciudate, de la insule misterioase până la formaţiuni terestre neobişnuite.

TopBuzz prezintă o serie de lucruri stranii descoperite cu Google Earth.

GALERIE FOTO

Svastice

Sursa: Google Earth

Cu acest sistem s-au descoperit peste 50 de geoglife în zona nordică a Kazakhstanului din Asia Centrală, inclusiv forme asemănătoare svasticei. Deşi modelul svasticei a fost creat dintr-un material lemnos, multe dintre geoglife sunt realizate din movile de pământ. Geoglifele par să fi fost create în urmă cu 2.000 de ani. În acea perioadă, svastica nu era un simbol comun în Europa şi Asia, de asemenea nu era afiliat niciunei organizaţii politice.

Insula aflată într-un lac de pe o insulă dintr-un lac de pe o insulă

Sursa: Google Earth

Pe Google Earth a fost înregistrată o formaţiune de acest fel ce prezintă o mică insulă aflată în craterul unui lac de pe o insulă numită Volcano care se află în lacul Taal de pe insula Luzon din Filipine. Timp de o perioadă lungă de timp acest fenomen a fost considerat cel mai mare observat cu Google Earth, însă o formaţiune mult mai mare se află în nordul Canadei.

Roţi ciudate

Sursa: Google Earth

O serie de structuri asemănătoare roţilor observate pe suprafaţa planetei ar putea avea o vechime de 8.500 de ani, fiind unele dintre cele mai vechi geoglife din Peru, denumite liniile Nazca. O parte dintre geoglife sunt denumite Azraq Oasis şi par poziţionate într-un mod în care se aliniază cu răsăritul soarelui din timpul solstiţiului de iarnă.

Piramide misterioase

Sursa: Google Earth

Într-o imagine de pe Google Earth sunt prezentate anomalii despre care unele persoane cred că ar putea fi piramide neexcavate. O multitudine de anomalii au fost detectate în Egipt prin intermediul sistemului de explorare de la Google. În prezent, există dezbateri cu privire la originea lor artificială sau naturală. Limitările securităţii şi economiei din Egipt au sistat pentru o perioadă excavările din zonă.

Insula fantomă

Sursa: Google Earth

În 2012, un grup de cercetători australieni a descoperit o insulă de 59,1 km pătraţi în sudul Pacificului, locul misterios a fost denumit insula Sandy. Insula a apărut în mod misterios pe hărţi în regiunea nordică a Noua Caledoniei. Însă atunci când cercetătorii au navigat către insulă, în noiembrie 2012, în zonă nu se afla nicio regiune de uscat. Cercetătorii au explicat un an mai târziu că ar fi fost de fapt vorba despre o eroare umană.

Pentagrama

Sursa: Google Earth

În zona centrală a stepei asiatice, într-un colţ izolat al Kazakhstanului, există o pentagramă uriaşă, care se întinde pe aproximativ 366 de metri. Steaua cu cinci colţuri înconjurată de un cerc este vizibilă mult mai simplu cu ajutorul hărţilor Google.

Zonele de lansare abandonate

Sursa: Google Earth

Mai multe rachete supersonice se aflau pe poziţia de lansare în 300 de zone din SUA în perioada 1954-1970. Unele dintre rachete deţineau la bord încărcătură nucleară. Acest tip de rachete a fost înlocuit de către rachetele balistice intercontinetale (ICBM)

Spiralele din deşert

Sursa: Google Earth

Modelul spiralat gigant din deşertul egiptean, aflat în apropierea Mării Roşii, este o structură denumită ”Răsuflarea Deşertului” realizată în martie 2007 de către mai mulţi artişti. Structura care se întinde pe 100.000 de metri pătraţi a fost creată pentru celebrarea ”deşertului ca o stale mentală, un tărâm al minţii”, susţin artiştii pe site-ul lor.

Lacul de ”sânge”

Sursa: Google Earth

În apropiere de oraşul Sadr din Irak se află un lac de un roşu asemănător sângelui. Până în prezent nu a fost prezentată o explicaţie oficială a culorii ciudate a apei.

Cimitirul

Sursa: Google Earth

Baza aviatică Davis Monthan din Tucson este locul în care toate avioanele militare ale SUA sunt lăsate să se degradeze. Cimitirul se întinde pe 1.052 de hectare şi este închis publicului, dar poate fi observat cu Google Earth cu ajutorul coordonatelor 32 08’59.96″ N, 110 50’09.03″W

Cel mai mare cuvânt
Sursa: Google Earth
Hamad bin Hamdan al Nahyan, un şeic miliardar şi membru al familiei de la conducerea din Abu Dhabi, şi-a sculptat numele în suprafaţa insulei Futaisi pe care o deţine în Golful Persic. Cu o înălţime de 1,6 kilometri şi o lungime de 3,21 de kilometri, literele HAMAD ar putea fi cel mai mare cuvânt din lume.
Epave uriaşe
Sursa: Google Earth
S.S. Jassiim, un feribot de marfă bolivian s-a scufundat în reciful Wingate de pe coasta Sudanului în 2003. Nava are o lungime de 81 de metri şi este singura epavă vizibilă cu Google Earth, fiind localizată la  19° 38′ 46.00″ N, 37° 17′ 42.00″ E.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase