Prima pagină D:News

Schimbare istorică. Eurotunnel, grupul de care ţine celebrul tunel de sub Canalul Mânecii, va purta un alt nume post-Brexit

Ivona Stog 11.22.2017 | ● Vizualizări: 1012
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Eurotunnel se pregăteşte pentru epoca post-Brexit cu un rebrand corporativ, compania care exploatează tunelul de sub Canalul Mânecii fiind redenumită Getlink, scrie The Guardian.

Compania franceză, care operează tunelul de pe Canalul Mânecii, a ales un nume anglo-saxon pentru a "marca trecerea grupului într-o nouă epocă interesantă pentru infrastructura de transport".

Cu toate acestea, schimbarea numelui va fi numai la nivel de grup, scrie Mediafax.

Un purtător de cuvânt a declarat că schimbarea este necesară deoarece grupul deţine şi alte companii în afara tunelului, printre care Europorte, care se ocupă cu transportul de marfă sau ElecLink, o linie electrică proiectată pentru conectarea reţelelor naţionale franceze şi britanice.

Un purtător de cuvânt a confirmat că directorii înşişi au venit cu noul nume, aprobat în unanimitate de comisia Anglo-Franceză a companiei.

"Este vorba despre ”Get” (a lua ceva) şi despre ”Link” (legătură). Nu e fantezie, nu e nimic inventat. Este o denumire foarte anglo-saxonă - şi o mare parte din baza noastră de clienţi şi baza de investitori este anglo-saxonă ".

Purtătorul de cuvânt a spus că noul nume va permite atât companiei cât şi investitorilor să "nu se mai gândească la trecut şi să înceapă să se gândească la viitor într-un mod pozitiv".