Home » D:News » BNR a pus în circulaţie bancnote noi. Cum arată acestea

BNR a pus în circulaţie bancnote noi. Cum arată acestea

BNR a pus în circulaţie bancnote noi. Cum arată acestea
Publicat: 05.01.2018
BNR a pus în circulaţie, începând cu 1 ianuarie 2018, bancnote şi monede cu noua stemă a ţării.

Bancnotele cu noua stemă au înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”. Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stemă, sunt aceleaşi cu cele ale bancnotelor şi monedelor aflate în circulaţie, precizează comunicatul transmis de BNR la finalul anului trecut, informează Gândul

Bancnotele şi monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulaţie în mod eşalonat, în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei monetare. Bancnotele şi monedele cu noua stemă a ţării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulaţie. 

Cum s-a schimbat stema

Coroana pe capul acvilei de aur din stema României va reveni în însemnele oficiale, potrivit unei legi din iulie 2016, care are obligă autorităţile publice să facă această modificare în stemele şi sigiile existente, până la data de 31 decembrie 2018. 

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”, prevede legea.  

Până la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora. Până la data respectivă, cele două modele de stemă a României şi respectiv de sigiliu al statului pot fi folosite în continuare, în paralel. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase