Home » D:News » Israelienii sunt aproape să creeze ”carnea de laborator”, care nu necesită omorârea animalelor

Israelienii sunt aproape să creeze ”carnea de laborator”, care nu necesită omorârea animalelor

Israelienii sunt aproape să creeze ”carnea de laborator”, care nu necesită omorârea animalelor
Publicat: 04.01.2018
Compania SuperMeat a progresat cu planurile sale de a produce carne de pui fără să fie nevoie de omorârea niciunui animal. Recent, a anunţat că a primit o finanţare de 3 milioane de dolari şi a format un parteneriat cu una dintre cele mai mari ferme de păsări din Europa.

Alături de Memphis Meats şi Hampton Creek,, compania israeliană îşi propune să ofere o nouă sursă de hrană care, potrivit cercetătorilor de la universităţile Amsterdam şi Oxford, „ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 98%, terenul utilizat pentru industria cărnii cu 99% şi 96% în utilizarea apei”.

Proiectul presupune creşterea cărnii din celule extrase din puii vii, care vor fi crescute în condiţii optime care să faciliteze dezvoltarea, eliminând nevoia de a produce şi a omorî animale, scrie Futurism.

Cât despre impactul acestui demers asupra industriei cărnii actuale, Ido Savir, co-fondatorul şi CEO-ul companiei SuperMeat a precizat că parteneriatul cu PWH, una dintre cele mai mari ferme europene de păsări, indică mai degrabă o tranformare decât distrugerea industriei cărnii.

„Echipa noastră este alcătuită dintr-un grup divers de savanţi de top, ingineri şi bucătari, care lucrează împreună cu cei mai buni experţi în producţie de la industria farmaceutică pentru a crea o nouă generaţie de produse de carne care sunt sustenabile, ieftine, care nu necesită omorârea animalelor şi desigur, sunt delicioase”, a adăugat Savir.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce gust are carnea de om? Experimentul macabru al unui bărbat – VIDEO

Ce beneficii are carnea de porc pentru organism şi cât contează ca aceasta să fie românească

De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de a o prepara

Ce sunt fâşiile albicioase de pe pieptul de pui?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase