Prima pagină D:News

Catherine Deneuve şi alte personalităţi feminine apără "libertatea de a deranja" a bărbaţilor, în contextul scandalurilor sexuale recente de la Hollywood

Ana Obretin 01.11.2018 | ● Vizualizări: 1100
Credit: Hepta     + zoom
Galerie foto (1)

Un grup de femei, printre care şi actriţa franceză Catherine Deneuve, a publicat, marţi, un articol în Le Monde, pentru "a apăra" "dreptul de a deranja" al bărbaţilor şi a se opune "campaniei de calomniere" declanşate de scandalul Weinstein de la Hollywood, transmite AFP.

"Violul este o crimă. Însă flirtul insistent sau nepotrivit nu este un delict, aşa cum nici galanteria nu este o agresiune machistă", se arată în acest text, semnat de aproximativ 100 de actriţe de comedie, scriitoare, cercetătoare, jurnaliste, printre care se numără Catherine Deneuve, Brigitte Lahaie şi Catherine Millet.

Acestea denunţă un aşa numit "puritanism" apărut după primele acuzaţii de abuz sexual făcute la adresa producătorului de film american Harvey Weinstein.

Potrivit acestora, deşi a avut loc "o conştientizare legitimă privind violenţele sexuale asupra femeilor, mai ales la locul de muncă", această "libertate de exprimare se întoarce astăzi împotriva sa: ni se impune să vorbim cum trebuie, să păstrăm tăcerea asupra a ceea ce supără, iar cele care refuză să o facă sunt tratate ca trădătoare, complice!".Citeşte continuarea pe Mediafax.