Home » D:News » Trehaloza, un substitut des folosit al zahărului, poate agrava anumite infecţii

Trehaloza, un substitut des folosit al zahărului, poate agrava anumite infecţii

Trehaloza, un substitut des folosit al zahărului, poate agrava anumite infecţii
Publicat: 07.03.2018
Un nou studiu atestă faptul că este foarte posibil ca înlocuitorii zahărului să agraveze infecţiile cu bacteria C.difficile. Află ce tip de îndulcitori hrănesc această bacterie şi cum de a ajuns să producă în 2015 decesul a aproape 30.000 de oameni în SUA.

Ce este bacteria C.difficile

Bacteria C. difficile cu liniile de origine RT027 şi RT078 a fost prezentă la oameni de ani de zile fără a provoca focare majore; în anii 1980 nu au fost epidemice sau hipervirulente, dar după anul 2000 au început să predomine şi să provoace infecţii la un număr mare de persoane. Infecţia cu bacteria C. difficile este cea mai frecventă cauză a bolilor infecţioase legate de deces în Statele Unite, în conformitate cu Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC). În 2015, au fost raportate aproape o jumătate de milion de infecţii şi 29.000 de decese estimate cauzate de C. difficile. Bacteria provoacă inflamarea colonului şi diaree acută. Pacienţii cu vârsta de peste 65 de ani prezintă cel mai mare risc şi infecţiile apar mai ales la cei care au primit antibiotice şi îngrijiri medicale.

Dr. Robert Britton, autorul studiului, profesor de virologie moleculară şi microbiologie, membru al Centrului Alkek pentru Metagenomică şi Cercetare a Microbiomului şi al Centrului de Înţelegere a Cancerului Dan L Duncan de la Colegiul de Medicină Baylor, a vrut să afle de ce infecţiile C difficile au început să reprezinte o problemă comună în spitale şi de ce în ultimii 15 ani au devenit cea mai frecventă cauză a infecţiilor dobândite în spitale în ţările dezvoltate.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase