Home » D:News » Guvernul indian avertizează cu privire la tendinţa părinţilor de a prefera să aibă băieţi în loc de fete

Guvernul indian avertizează cu privire la tendinţa părinţilor de a prefera să aibă băieţi în loc de fete

Publicat: 04.02.2018
Guvernul indian avertizează cu privire la tendinţa părinţilor de a prefera să aibă băieţi în loc de fete
Guvernul Indiei afirmă că dorinţa părinţilor indieni de a avea băieţi în loc de fete a creat un grup de aproximativ 21 de milioane de aşa-numite „fiice nedorite”, în ţară. În mod tradiţional, părinţii indieni îşi doresc fii, pentru că aceştia aduc venituri familiei şi duc moştenirea mai departe.

Fetele sunt considerate, adesea, drept o povară financiară, într-o ţară în care se perpetuează tradiţia ca părinţii să asigure o zestre fiicelor înainte de căsătorie. În consecinţă, cuplurile, şi mai ales femeile din India, se confruntă cu presiuni imense de a avea copii de sex masculin, informează Rador.  

Un raport al guvernului arată că nici familiile bogate nu sunt imune faţă de această tendinţă de a prefera băieţi în locul fetelor. Chiar dacă avorturile bazate pe sexul copilului şi testele pentru determinarea sexului sunt ilegale în India, activiştii spun că acestea sunt larg răspândite, în toată ţara, transmit corespondenţii BBC.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase