Home » D:News » Persoanele anxioase sunt mult mai predispuse să fie atacate de câini

Persoanele anxioase sunt mult mai predispuse să fie atacate de câini

Publicat: 06.02.2018
Persoanele anxioase sunt mult mai predispuse să fie atacate de câini
Câinii sunt tentaţi să atace mult mai uşor persoanele anxiose decât pe cele mai relaxate, sugerează un studiul realizat de cercetătorii din Liverpool.

Conform The Telegraph, acesta este primul studiu ce prezintă o legătură între personalitatea umană şi influenţa acesteia asupra atacurilor câinilor. În cadrul cercetării, 700 de persoane din Marea Britanie au fost notate în funcţie de stabilitatea lor emoţională pe o scală de la unu la şapte. Apoi au fost întrebaţi dacă au fost muşcaţi de câini

Persoanele cu un scor apropiat de şapte aveau şanse cu 23% mai mici să fie muşcaţi, susţin specialiştii. ”Instabilitatea emoţională este asociată creşterii frecvenţei muşcăturilor de câine,” a declarat dr. Carri Westgarth din cadrul Universităţii din Liverpool ”Nevroza este asociată comportamentului social, iar acest tip de comportament ar putea provoca animalele să atace,” adaugă el. Conform Kennel Club, comportamentul câinilor este influenţat de modul în care oamenii se comportă în prezenţa animalelor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase