Home » D:News » Inspiraţi de tehnologia dronelor cei de la Porsche ar putea crea „maşini zburătoare” pentru transport de pasageri

Inspiraţi de tehnologia dronelor cei de la Porsche ar putea crea „maşini zburătoare” pentru transport de pasageri

Inspiraţi de tehnologia dronelor cei de la Porsche ar putea crea „maşini zburătoare” pentru transport de pasageri
Publicat: 08.03.2018
Vestea a fost dată chiar de şeful diviziei vânzări din cadrul Porsche, Detlev von Platen, unei publicaţii germane.
Pentru început, Porsche ia în considerare livrarea de vehicule zburătoare pentru servicii de taxi aerian, un eventual succes înregistrat aici putând motiva extinderea activităţii pentru a livra şi vehicule de zbor pentru uz personal, informează Go4it.
 
Cu propulsie electrică şi bazate pe tehnologii similare celor întâlnite la dronele folosite în scop de agrement, noile vehicule de zbor ar putea funcţiona atât în mod complet autonom, dar şi ghidate de pasagerul aflat la bord. Totuşi, nu va fi vorba de pilotare directă, computerul de zbor având sarcina de a interpreta comenzile primite, oprind manevrele riscante sau părăsirea culoarului de zbor autorizat.
 
Fără nevoia unei licenţe de pilot şi doar un instructaj minim, aproape oricine va putea folosi serviciile de taxi aerian pentru a „sări” peste ambuteiajele din oraşe. Însă deocamdată, cadrul legislativ care să permită astfel de zboruri în zonele urbane este la stadiul de discuţii, semne de întrebare existând în continuare la partea de siguranţă.
 
Porsche nu este singurul producător auto care se arată interesat de vehicule zburătoare, Volkswagen anunţând un proiect similar la ediţia de anul trecut a Salonului Auto de la Geneva. Pe listă mai intră şi Volocopter (un start-up susţinut de Grupul Daimler), francezii de la Airbus, Lilium Jet, eVolo şi compania americană Terrafugia.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase