Prima pagină D:News

Staţia Spaţială a Chinei se prăbuşeşte pe Terra, dar sunt şanse mai mari să câştigi la LOTO decât să fii lovit de resturile acesteia

Alexandru Voiculescu 03.12.2018 | ● Vizualizări: 597
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (2)

Şansele ca cineva să se trezească lovit cu vestigiile staţiei spaţiale Tiangong-1 a Chinei sunt una la câteva milioane, probabil există mult mai multe şanse să câştigi la Loto decât să fii lovit de nava scăpată de sub control.

China a lansat staţia în 2011, ca proiect pilot pentru staţia spaţială din 2020. De atunci, Tiangong-1 a respectat aşteptările. Dar în martie 2016, China a pierdut contactul cu nava de 10,3 metri, scrie Live Science.

Staţia va cădea pe Pământ în jurul datei de 3 aprilie, conform unei predicţii făcute de Aerospace Corporation. Conform acestora, cel mai probabil staţia va arde din cauza frecării cu atmosfera. Când se va întâmpla acest lucru, oamenii pot vedea o lumină pe cer, asemănătoare unui meteorit. Resturile pot ateriza într-o zonă foarte vastă (imaginea de mai jos).

Credit: The Aerospace Corporation

Dungile galbene reprezintă cea mai mare posibilitate (foarte aproape de România), dunga verde reprezintă probabilităţile mici, iar în zona albastră, din care face parte şi ţara noastră, nu se găseşte sub niciun risc.

Nici chiar în zonele galbene, riscurile nu sunt foarte însemnate. Asta nu înseamnă că vestigiile navelor spaţiale nu se găsesc pe Terra. În ultimii 50 de ani, mai mult de 5.400 de tone de resturi au reintrat în atmosfera terestră.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Staţia Spaţială Chineză se va prăbuşi în câteva luni pe Pământ

Locurile în care staţia spaţială chineză s-ar putea prăbuşi. Două dintre ele se află în Europa

Prăbuşirea staţiei spaţiale chineze provoacă probleme pentru Beijing

Una dintre staţiile spaţiale ale Chinei este scăpată de sub control şi se îndreaptă către Pământ. Când se va prăbuşi