Home » D:News » Una dintre staţiile spaţiale ale Chinei este scăpată de sub control şi se îndreaptă către Pământ. Când se va prăbuşi

Una dintre staţiile spaţiale ale Chinei este scăpată de sub control şi se îndreaptă către Pământ. Când se va prăbuşi

Publicat: 22.09.2016
După o lună de suspiciuni, China a confirmat că prima lor staţie spaţială se îndreaptă către Pământ, fiind potenţial scăpată de sub control.

Un înalt oficial al programului spaţial chinez a dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă că staţia spaţială Tiangong-1 se va prăbuşi pe Pământ până în 2017. Acesta a adăugat că momentan staţia este intactă şi orbitează la 370 de kilometri deasuprea Pământului.

,,Conform calculelor noastre, majoritatea părţilor din laboratorul spaţial vor lua foc în timpul căderii,” a declarat Wu Ping, directorul adjunct al biroului de inginerie spaţială.

Oficialii au declarat că agenţia spaţială va urmări mişcarea lui Tiangong-1 şi vor face publică o actualizare a orei la care va fi estimată sosirea acestuia, dacă va fi necesar. Tiangong-1 are 10,3 metri lungime şi a fost lansat în 2011, fiind prima încercare a Chinei de a-şi crea prima staţie spaţială. Cu toate acestea, numeroşi astronauţi au remarcat că staţia spaţială pare să fie scăpată de sub control şi se îndreaptă către Pământ. 

Oficialităţile nu au afirmat  cât la sută din staţia spaţială este încă funcţională. Cu toate acestea având în vedere timpul estimat de sosire, probabil că staţia spaţială nu mai poate fi salvată. Săptămâna trecută China a lansat a două staţie spaţială experimentală Tiangog-2.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase