Home » D:News » Galerie Foto – O bijuterie inspirată după colierul Reginei Maria a fost expusă la muzeul din Alba Iulia

Galerie Foto – O bijuterie inspirată după colierul Reginei Maria a fost expusă la muzeul din Alba Iulia

Galerie Foto – O bijuterie inspirată după colierul Reginei Maria a fost expusă la muzeul din Alba Iulia
Publicat: 04.04.2018
O bijuterie în valoare de 6.000 de euro, lucrată manual din argint şi aur, care are în centru harta României Mari şi anul 1918, inspirată după colierul Reginei Maria, este expusă în luna aprilie la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Bijuteria care are în centrul ei harta României de la 1918 a fost donată de către bijutierul Victoria Geutskens cu ocazia Centenarului Unirii, potrivit reprezentanţilor muzeului, informează Mediafax.
 
 
”Bijuteria realizată de Victoria Geutskens este inspirată după colierul Reginei Maria. Piesa este unică, lucrată manual, din argint şi aur pur, decorată cu pietre preţioase şi ascunde cinci simboluri. Pornind de la harta României Mari, realizată din aur pur, bijutierul a lucrat în filigran o structură piedestal pentru piesa centrală, stilizând cu pietre roşii lacrimile de sânge ale eroilor jertfiţi pentru libertatea şi identitatea naţională. Acestea par să plângă la hotarele ţării. Coborând apoi privirea spre cel de-al doilea nivel al autorului de artă, Victoria Geutskens prinde România salbă, într-o horă a horelor cu cercuri migăloase, înnobilate cu flori de colţ, aur al Munţilor Apuseni, unite de mici inimi din aur pur, în care par să se fi sfârşit lacrimile de eroi”, se arată în descrierea care însoţeşte bijuteria expusă în luna aprilie la muzeul din Alba Iulia.
 
Bijuteria cântăreşte 241 de grame, iar valoarea ei este estimată la 6.000 de euro, a spus Victoria Geutskens
 
”Orice piesă trebuie privită foarte atent la tehnica de lucru, ori acesta este filigranul. Filigranul, original, nu poate fi făcut decât manual, este o dantelă dintr-un fir subţire care se mai lucrează în puţine bijuterii din Europa”, a spus Victoria Geutskens.
 
Exponatul a fost donat muzeului într-o cutiuţă de lemn, îmbrăcată în catifea şi piele, iar pe exterior era gravat ”Alba uneşte România”.
 
Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia are în fiecare lună un exponat.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase