Home » D:News » Riscul mortalităţii creşte cu 50% în cazul persoanelor ce îşi pierd o mare parte din venituri la vârsta mijlocie

Riscul mortalităţii creşte cu 50% în cazul persoanelor ce îşi pierd o mare parte din venituri la vârsta mijlocie

Riscul mortalităţii creşte cu 50% în cazul persoanelor ce îşi pierd o mare parte din venituri la vârsta mijlocie
Publicat: 06.04.2018
Banii nu pot cumpăra fericirea, însă un nou studiu sugerează că pot cumpăra sănătatea. Cercetătorii americani au descoperit că persoanele care îşi pierd cel puţin 75% din venituri la vârste mijlocii sau mai înaintate au şanse cu 50% mai mari să moară în următorii 20 de ani.

The Telegraph noteză că pierderile financiare au un impact puternic asupra sănătăţii mintale şi fizice ”Am descoperit că pierderile finaciare au un efect profund asupra sănătăţii pe termen lung,” a declarat autorul studiului dr. Lindsay Pool, profesor în cadrul Northwestern University Feinberg School of Medicine. 

”Rezultatele nu au fost observate doar în cazul câtorva indivizi, ci peste 25% dintre americani au suferit un şoc financiar pe parcursul celor 20 de ani în care a fost realizat studiul,” a declarat Pool. Studiul publicat în jurnalul Jama este primul ce analizează efectele pe termen lung ale unei pierderi financiare mari. 

”Descoperirile noastre oferă noi dovezi pentru un indicator social al sănătăţii care până în prezent nu a fost recunoscut,” a declarat principalul autor al studiului Carlos Mendes de Leon, profesor de epidemiologie şi sănătate globală din cadrul Universităţii din Michigan. 

În cadrul studiului a fost analizat şi un grup de persoane cu venituri reduse considerate vulnerabile din punctul de vedere al sănătăţii. ”Cel mai surpinzător aspect este că deţinerea unei averi şi pierderea ei este la fel de periculoasă pentru speranţa de viaţă, precum sărăcia,” a declarat Pool. 

Specialiştii au analizat datele longitudinale din cadrul Health and Retirement Study, ce a fost demarat de către National Institute on Aging în 1992. În cadrul căruia au fost monitorizate 8.000 de persoane privind calitatea vieţii şi sănătatea. Anterior, echipa a demonstrat că stresul financiar, precum recesiunea globală, provoacă depresie pe termen lung şi o creştere a tensiunii arteriale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase