Prima pagină D:News

Un copil de 4 ani cu probleme comportamentale a fost ''tratat'' cu un remediu homeopat controversat: saliva de câine turbat

Oana Bujor 04.21.2018 | ● Vizualizări: 498
Foto arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Un neuropat din Canada susţine că a tratat problemele comportamentale ale unui copil de patru ani cu un remediu homeopat controversat, saliva unui câine turbat.

Declaraţiile recente au stârnit controverse în comunitatea medicală şi a adus în discuţie întrebările privind motivul pentru care guvernul canadian a aprobat utilizarea salivei ca un medicament homeopat. Conform Science Alert, Anke Zimmermann din Victoria a scris pe blogul său în februarie că a utilizat saliva pentru a trata problemele de comportament ale unui preşcolar. 

''Membrii din cadrul şcolii copilului se plângeau că se ascunde sub masă şi mârâie la persoanele din jur,'' scria femeia pe blog. 

Zimmermann a afirmat că băiatul a fost muşcat în trecut de un câine, iar ea suspectează că acest lucru i-ar fi cauzat problemele de comportament. ''Persoanelor care au nevoie de Lyssinum, cunoscută şi cu denumirea de Hydrophobinum, le este frică de întuneric, de câini şi chiar de apă. Nu pot adormi şi sunt extrem de emotivi. De asemenea, şi agresivitatea ar putea fi o trăsătură a afecţiunii ce poate degenera în cele din urmă în psihoză completă,'' scria ea. 

Aşadar, femeia i-a prescris tratamentul. ''La câteva minute după ce i-am oferit remediul, băiatul a zâmbit,'' a declarat Zimmermannn. 

Un astfel de tratament poate fi periculos pentru sănătatea utilizatorului, a declarat ministrul Sănătăţii din Columbia Britanică, Bonnie Henry. ''Nu există divezi ale beneficiilor remediului. Însă mult mai important este că acesta conţine saliva unui câine turbat,'' a declarat Henry. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: