Home » D:News » Petiţie contra unui nou serial Netflix, criticat că ironizează persoanele obeze

Petiţie contra unui nou serial Netflix, criticat că ironizează persoanele obeze

Petiţie contra unui nou serial Netflix, criticat că ironizează persoanele obeze
Publicat: 26.07.2018
"Insatiable", un nou serial produs de compania Netflix, este criticat că ironizează persoanele suferind de obezitate, iar o petiţie prin care se solicită retragerea producţiei a fost semnată deja de peste 120.000 de persoane, potrivit Huffington Post.

Serialul va fi disponibil online din 10 august, cu Alyssa Milano şi Debby Ryan în distribuţie, şi prezintă o adolescentă suferind de obezitate care este ţinta glumelor crude ale colegilor de liceu. Devenită filiformă, ea nu are decât un lucru în minte, să se răzbune pe cei care râdeau de ea, potrivit Mediafax.

Potrivit petiţiei, serialul le încurajează pe tinerele femei „să se evalueze pe baza corpului lor” şi perpetuează „nu numai cultura toxică a dietelor, dar şi ideea transformării corpului feminin în obiect”.

„Avem timp să anulăm acest serial ce mizează pe sentimentul de nesiguranţă al tinerelor, care cred că, pentru a fi fericite şi a valora ceva, trebuie să fie slabe”, potrivit petiţiei.

Actriţa care joacă rolul principal, Debbie Ryan, a luat apărarea producţiei pe contul său de pe reţeaua online Instagram. Aceasta a spus că s-a luptat 12 ani cu imaginea propriului corp, ajungând „în zone oribile”, şi că este entuziasmată că joacă în acest serial, care îi critică mai degrabă pe cei ce abuzează persoanele suferind de obezitate.

Netflix, companie care nu a oferit, deocamdată, un punct de vedere privind serialul, a mai fost ţinta polemicilor după ce a difuzat, în ultimele luni, producţia „13 Reasons Why”, criticată pentru că ar promova sinuciderea în rândul adolescenţilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase