Home » D:News » Numărul sinuciderilor poate creşte semnificativ din cauza încălzirii globale

Numărul sinuciderilor poate creşte semnificativ din cauza încălzirii globale

Publicat: 30.07.2018
Creşterile de temperatură până la mijlocul acestui secol pot duce la 21.000 de sinucideri în plus în Statele Unite şi Mexic, conform unui nou studiu.

Prin compararea temperaturilor din istoria recentă şi a datelor privitoare la sinucidere, cercetătorii au găsit o corelaţie puternică între vremea caldă şi creşterea numărului de sinucideri. Au estimat că schimbarea climatică poate duce la continuarea acestui tipar de creştere a ratei sinuciderilor, cel puţin în SUA şi Mexic.

„Atunci când vorbim despre schimbarea climatică, este uşor să o gândim în lucruri abstracte. Dar miile de sinucideri care pot avea loc din cauza încălzirii climei nu reprezintă doar un număr, ci pierderi tragice pentru familiile din ţară”, a precizat Marshall Burke, profesor asistent la School of Earth, Energy & Environmental Sciences din cadrul Universităţii Stanford.

Se ştia de secole că rata maximă a sinuciderilor era vara, în timpul lunilor mai calde, dar, în afară de temperatură, există şi alţi factori care variază, precum rata şomajului sau lumina, iar până acum a fost greu de separat rolul temperaturii din alţi factori de risc, scrie Futurity.

Aşa cum au descris în lucrarea publicată în jurnalul Nature Climate Change, cercetătorii au găsit dovezi puternice că vremea mai caldă creşte atât numărul de sinucideri, cât şi utilizarea limbajului depresiv pe reţelele de socializare. „În mod surprinzător, aceste efecte diferă foarte puţin în funcţie de cât de bogate sunt populaţiile şi cât de obişnuite sunt cu vremea caldă”, a precizat Burke.

„Am studiat efectele încălzirii asupra conflictului şi al violenţei timp de mai mulţi ani, descoperind că oamenii se luptă mai mult atunci când e cald. Acum observăm că oamenii se rănesc şi pe ei înşişi. Se pare că temperaturile ridicate afectează în mod profund mintea umană şi modul în care decidem să facem rău”, a precizat Solomon Hsiang, co-autor al studiului şi profesor la Universitatea California, Berkeley.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Anthony Bourdain s-a sinucis! Episodul filmat în România l-a marcat toată viaţa

39 de membri ai unei secte s-au sinucis când pe cer a apărut cometa Hale-Bopp

Barbatul care a salvat 160 de oameni de la sinucidere

O lege controversată din SUA a redus numărul sinuciderilor în rândul adolescenţilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase