Home » D:News » O lege controversată din SUA a redus numărul sinuciderilor în rândul adolescenţilor

O lege controversată din SUA a redus numărul sinuciderilor în rândul adolescenţilor

O lege controversată din SUA a redus numărul sinuciderilor în rândul adolescenţilor
Publicat: 27.02.2017
Legile care permit căsătoria între parteneri de acelaşi sex ar putea reduce rata sinuciderii în rândul adolescenţilor, cele mai mari scăderi fiind descoperite în rândul persoanelor gay, a lesbianelor şi a adolescenţilor bisexuali.

Raportul se bazează pe un studiu realizat asupra unui număr de aproximativ 800.000 de adolescenţi din Statele Unite ale Americii, care include 230.000 de gay, lesbiene şi bisexuali. Cercetătorii au descoperit că anterior implementării legii, 8,6% dintre toţi elevii de liceu şi 28,5% dintre elevii de liceu care se consideră o minoritate sexuală au avut intenţii sinucigaşe, notează Live Science. 

După implementarea mariajului dintre persoanele de acelaşi sex, procentul tuturor elevilor de liceu care au avut tentativa de a se sinucide în ultimii ani a scăzut la 0,6%, în timp ce procentul personelor gay sau bisexuale a scăzut la un procent de 4%. 

Studiul nu a analizat motivele din spatele acestei legături, dar cercetătorii susţin că noile legi au ajutat la reducerea stigmatelor printre elevii care se identifică minorităţi sexuale. Implementarea legii a ajutat şi la înlăturarea comportamentului stigmatizant, precum respingerea din partea profesorilor, a părinţilor sau a colegilor. Aceste schimbări reprezintă principalul motiv pentru care rata sinuciderilor printre gay, lesbiene şi bisexuali a scăzut. 

Rezultatele sugerează că  legea mariajului între acelaşi sexe ar putea reduce numărul încercărilor de sinucidere cu 134.000 de adolescenţi anual. 

Vă recomanăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase