Home » D:News » Descoperă Acum: Beneficiu surpriză al unui extract de canabis. Japonezii vor să aducă părţi dintr-un asteroid pe Terra. Pericolul la care sunt expuşi copiii născuţi prin fertilizarea in vitro

Descoperă Acum: Beneficiu surpriză al unui extract de canabis. Japonezii vor să aducă părţi dintr-un asteroid pe Terra. Pericolul la care sunt expuşi copiii născuţi prin fertilizarea in vitro

Publicat: 09.09.2018
O singură doză de extract de canabis numit cannabidiol (CBD) poate ajuta la reducerea anomaliilor funcţiilor cerebrale observate la persoanele cu psihoză.

O echipă de cercetare de la Queen’s University a luat o pagină din istorie, a rulat-o şi a creat ceea ce au numit MagicScroll – o tabletă cu touchscreen concepută pentru a imita flexibilitatea sulurilor antice cu ajutorul tehnologiei actuale.

Peste o lună, doi roboţi vor asoliza pe un asteroid cunoscut sub denumirea de Ryugu în cadrul misiunii Hayabusa-2 a JAXA. Apoi un alt lander va ajunge pe asteroid care va detona o explozie.

Copiii concepuţi cu ajutorul tehnologiilor care asistă reproducerea pot fi expuşi unui risc crescut de apariţie a unor probleme majore.

Aeronava fără motor Perlan 2 a companiei Airbus a ajuns la o altitudine de peste 23.000 de metri deasupra regiunii El Calafate din Argentina.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii pe care le puteţi urmări în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase