Home » Știință » Un beneficiu al unui extract de canabis a fost scos la iveală şi poate revoluţiona remediile pentru psihoză

Un beneficiu al unui extract de canabis a fost scos la iveală şi poate revoluţiona remediile pentru psihoză

Publicat: 03.09.2018
Un studiu al cercetătorilor de la King's College London a arătat că o singură doză de extract de canabis numit cannabidiol (CBD) poate ajuta la reducerea anomaliilor funcţiilor cerebrale observate la persoanele cu psihoză.

Rezultatele studiului au fost publicate recent în JAMA Psychiatry, oferă primele dovezi ale modului în care CBD-ul acţionează în creier pentru a reduce simptomele psihozei, scrie Medical Xpress.

„Tratamentul standard pentru psihoză se bazează pe medicamente care au fost prima dată create în anii ’50 şi din păcate nu sunt utile pentru toţi”, a precizat Sagnik Bhattacharyya de la Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience (IoPPN). „Rezultatele noastre au început să scată la iveală mecanismele şi efectele asupra creierului ale noului medicament care lucrează într-un mod diferit faţă de medicamentele anti-psihotice tradiţionale”, a adăugat savantul.

Cercetătorii au studiat un grup de 33 de tineri care nu au fost încă diagnosticaţi cu psihoză, dar aveau simptome al psihozei şi încă 19 indivizi sănătoşi care formau grupul de control. O singură doză de CBD a fost dată la 16 participanţi, în timp restul de 17 din grupul de 33 au primit un placebo.

Toţi participanţii au fost analizaţi cu RMN în timp ce realizau un test de memorie care foloseşte trei regiuni din creier cunoscute pentru implicarea lor în psihoză.

Aşa cum era de aşteptat, activitatea cerebrală a participanţilor cu riscul apariţiei psihozei era anormală, comparativ cu participanţii sănătoşi. Totuşi, celor care li s-a administrat CBD, activitatea cerebrală anormală a fost mai puţin severă comparativ cu cei care au primit un placebo, sugerând că extractul de canabis poate reajusta activitatea cerebrală.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Marijuana, dincolo de mituri şi mistificări: ce spune ştiinţa

Ce riscă tinerii care fumează marijuana? Un studiu sugerează posibile efecte negative

Conform unui studiu recent, alcoolul este mai dăunător pentru creier decât marijuana

Cum influenţează consumul de cannabis şi abstinenţa sexuală fertilitatea bărbaţilor? Concluzia unui studiu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase