Prima pagină D:News

"The Nun", pelicula horror filmată în România, pe primul loc în box office-ul românesc

Redactia Descopera.ro | 09.26.2018 | ● Vizualizări: 610

"Călugăriţa: Misterul de la mănăstire/ The Nun", de Corin Hardy, un film din universul horror "The Conjuring", turnat în România, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul românesc, pentru al treilea weekend consecutiv, cu încasări de 544.438,29 de lei.

Cu Demian Bichir, Taissa Farmiga şi Jonas Bloquet în distribuţie, filmul prezintă povestea unei tinere călugăriţe, a unui exorcist şi a unui ghid, care trebuie să se confrunte cu un secret întunecat la o mănăstire din Transilvania anului 1952, potrivit cinemagia.ro.
 
Pe poziţia a doua în box office-ul românesc de weekend s-a situat o premieră, "Peppermint: Gustul răzbunării/ Peppermint", de Pierre Morel, care a avut încasări de 396.643,19 lei. Filmul o are în rolul principal pe Jennifer Garner, care parcurge în timp record drumul de la mamă îndurerată la ucigaş răzbunător de care se tem toţi vinovaţii, scrie Mediafax.
 
Cel mai nou film din franciza "The Predator", "Predatorul", de Shane Black, a coborât o poziţie, până pe locul al treilea, cu încasări de 342.668,92 de lei de vineri până duminică. Filmul s-a făcut remarcat încă dinainte de lansarea pe marile ecrane, după ce starul Olivia Munn a reclamat casei de producţie Twentieth Century Fox faptul că partenerul ei dintr-o scenă, Steven Wilder Striegel, a fost condamnat ca agresor sexual. Casa de producţie a tăiat din versiunea finală a filmului scena în care Munn apărea împreună cu Striegel, un actor al cărui trecut include o condamnare pentru tentativa de a iniţia o relaţie sexuală cu o persoană în vârstă de 14 ani. De asemenea, regizorul peliculei, Shane Black, a dat publicităţii o declaraţie în care şi-a cerut scuze pentru distribuirea lui Striegel, dar, potrivit actriţei, şi el şi ceilalţi actori implicaţi în producţie au încetat să mai vorbească cu ea.
 
"Mă simt de parcă ar urma să intru în puşcărie", a spus actriţa în vârstă de 28 de ani. "Nu eu am fost condamnată, nu eu l-am băgat pe tipul ăsta pe platoul de filmare. Eu am făcut să fie ştearsă scena în care apărea. (...) Nu e normal să fiu tratată ca şi cum eu aş fi răufăcătorul", a spus Munn, potrivit CBS News.
 
Poziţia a patra este ocupată de o altă premieră, animaţia "Ploey - Inimă de viteaz/ Ploey - You Never Fly Alone", de Arni Asgeirsson, care a avut încasări de 313.331,77 de lei. Viaţa de pasăre fluerar nu are cum să fie simplă. Iar adolescenţa e problematică din start, mai ales dacă eroul nu a apucat să înveţe să zboare şi toată familia lui pleacă spre ţări calde şi îl lasă în urmă.
 
Pe poziţia a cincea în box office-ul românesc de weekend, în coborîre cu două locuri, s-a situat "O simplă favoare/ A Simple Favor", de Paul Feig, o poveste despre o mamă blogger (Anna Kendrick) care investighează dispariţia prietenei sale (Blake Lively). Filmul Lionsgate a avut încasări de 210.954,14 lei în weekend.
 
Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele româneşti în weekend este completat de "Alpha", de Albert Hughes (164.559 de lei), "Spionul care mi-a dat papucii/ The Spy Who Dumped Me", de Susanna Fogel (106.471,25 de lei), "Povestea unui pierde-vară", de Paul Negoescu (105.359,85 de lei), "Luis şi mini-extratereştrii/ Luis & the Aliens", de Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein şi Sean McCormack (95.466,87 de lei), şi "Hotel Transilvania 3: Monştrii în Vacanţă/ Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation", de Genndy Tartakovsky (91.692 de lei).