Home » D:News » Donna Strickland a avut pagina de Wikipedia respinsă până la câştigarea premiului Nobel pentru Fizică în 2018

Donna Strickland a avut pagina de Wikipedia respinsă până la câştigarea premiului Nobel pentru Fizică în 2018

Donna Strickland a avut pagina de Wikipedia respinsă până la câştigarea premiului Nobel pentru Fizică în 2018
Publicat: 06.10.2018
Cercetătoarea canadiană Donna Strickland este profesoară de fizică şi astronomie la Universitatea Waterloo şi laureată a Premiului Nobel pentru Fizică 2018, dar până la câştigarea premiului, fiziciana nu avea propria sa pagină pe Wikipedia pentru că nu a fost considerată suficient de importantă.

Atunci când un utilizator a încercat să-i facă un profil pe Wikipedia în martie anul acesta, cererea a fost respinsă pe motivul enunţat mai sus, scrie The Independent.

„Referinţele trimise nu au arătat că subiectul se califică pentru un articol Wikipedia”, au precizat moderatorii în acel timp.

În orele de după câştigarea Nobelului, scriitorii Wikipedia au scris o pagină completă cu secţiuni ale muncii sale şi ale premiilor câştigate.

Donna Strickland a împărţit Premiul Nobel cu colegii săi, fizicianul Gérard Mourou şi Arthur Ashkin, pentru munca sa în dezvoltarea laserelor. Spre deosebire de aceasta, Mourou avea o pagină Wikipedia din 2005.

Acţiunile site-ului au adus critici din partea comunităţii ştiinţifice şi au aprins o dezbatere veche despre obstacolele pe care femeile le întâmpină în domeniul ştiinţei.

„Este posibil că aceste contribuţii nu au fost considerate suficient de interesante pentru că este o femeie care face treburile considerate ale unui bărbat”, a precizat Sabine Hossenfelder, cercetătoare la Frankfurt Institute for Advanced Studies.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un stereotip binecunoscut despre femei, confirmat acum de neuroştinţă. Acestea sunt mai amabile şi mai darnice decât bărbaţii. Care este motivul?

Tot ce-ai vrut să ştii despre Premiile Nobel şi ţi-a fost ruşine să întrebi

Primul Nobel românesc. Povestea fabuloasă a geniului Palade

Sezonul Nobel 2018, primul fără literatură în ultimii 70 de ani

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase