Home » D:News » Top 10 cele mai vizitate oraşe din lume în 2018

Top 10 cele mai vizitate oraşe din lume în 2018

Top 10 cele mai vizitate oraşe din lume în 2018
Publicat: 03.11.2018
Te gândeşti deja la oraşe pe care vrei să le vizitezi anul viitor? I-ai întrebat pe prieteni unde să te duci, dar nici ei nu mai au idei? Vezi care sunt cele mai VIZITATE oraşe în 2018

Anul acesta, Global Destination Cities Index a inclus în clasament 162 oraşe din întreaga lume.

În realizarea topului s-au luat în calcul mai multe criterii, printre care numărul vizitatorilor, numărul de zile petrecute în destinaţia respectivă, datele privind cheltuielile de călătorie şi suvenirurile cumpărate de turişti. Ca un bonus, Indicele face şi previziuni despre oraşele pe care turiştii le vor vizita în 2019, informează Business Insider.

Iată care sunt cele zece oraşe pe care trebuie să le vizitezi:

10. Antalya, Turcia

Antalya a fost vizitat de peste 11 milioane de turişti străini în 2018, oferind un mixt perfect de plaje relaxante şi cultură turcă autentică.

Puteţi petrece ore întregi navigând în labirintul străzilor pietruite din oraşul vechi. Să nu pierdeţi vechile relicve, cum ar fi Poarta lui Hadrian, Cetatea Romană, Moscheea lui Tekeli Mehmet Paşa şi Muzeul Etnografic din Antalya.

9. Tokyo, Japonia

Tokyo este oraşul care uimeşte prin faptul că structura sa este de o complexitate nemaiîntâlnită. Lacuri, râuri, baraje, ferme, insule îndepărtate, parcuri naţionale, zgârie-nori, toate aceste elemente se regăsesc în Tokyo şi împreună formează unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. În 2018, 12,12 milioane de turişti au vizitat capitala Japoniei.

Printre obiectivele pe care nu trebuie să le rataţi se numără: Templele de la Asakusa, unde zona este dominată de atmosfera tradiţional-japoneză, fiind poate cel mai bun loc unde poţi cunoaşte câte ceva din cultura şi istoria poporului; Grădinile Palatului Imperial cu numeroasele grădini, cât şi reşedinţele private ale familiei imperiale. Dacă vrei linişte, Sanctuarul Meiji va fi pe placul tău, fiind înconjurat de o pădure luxuriantă, care este, de asemenea, cel mai bun loc pentru relaxare din oraş.

8. Istanbul, Turcia

Istanbul este, fără doar şi poate, un oraş al contrastelor. Fosta capitală a Imperiului Bizantin îşi surprinde de fiecare dată turiştii atât prin istoria sa, cât şi prin arhitectura clădirilor şi spiritul său autentic şi oriental. 12,8 milioane de turişti au ajuns în Istanbul anul acesta.

Înainte să plecaţi, trebuie să vedeţi: Hagia Sophia sau Biserica Sfintei Înţelepciuni, una dintre cele mai mari construcţii religioase din lume; Palatul Topkapi, un mozaic de palate, curţi, pavilioane şi grădini, toate culminând cu terasele de unde se pot admira laolaltă Marea Marmara, Cornul de Aur, Bosforul şi Insulele Principilor.

7. Kuala Lumpur, Malaysia

În Kuala Lumpur impresionează amalgamul de vechi şi nou, infrastructura dezvoltată, zumzetul străzii şi gălăgia din unele zone. 13,53 de milioane de turişti au vizitat oraşul colorat şi plin de viaţă.

Turnurile Petronas te vor lăsa cu gura deschidă şi te vor face să vrei să faci o plimbare la înălţime pe Sky bridge. Dacă îţi este foame, să nu ratezi Jalan Alor, o stradă foarte faimoasă pentru mâncare, o explozie de culoare, nu este alta la fel în oraş, poate doar în China Town, dar nu atât de multă efervescenţă culinară într-un singur loc.

Continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase