Home » D:News » Uraganului Willa se apropie de coasta de vest a Mexicului. Mii de oameni evacuaţi

Uraganului Willa se apropie de coasta de vest a Mexicului. Mii de oameni evacuaţi

Uraganului Willa se apropie de coasta de vest a Mexicului. Mii de oameni evacuaţi
Publicat: 23.10.2018
Mii de oameni au fost evacuaţi, clădirile au fost baricadate şi şcolile au fost închise marţi pe coasta Pacificului, în Mexic, din cauza uraganul Willa care ameninţă staţiunile turistice cu vânturi puternice şi ploi torenţiale, relatează Reuters.
Locuitorii au baricadat ferestrele şi uşile cu scânduri mari de lemn, precum şi hotelurile din centrul istoric al oraşului de coastă Mazatlan din statul Sinaloa, în timp ce turiştii se plimbau în apropiere şi palmierii se mişcau, scrie Mediafax.
 
Meteoroogii au emis o avertizare conform căreia acesta ar putea fi unul dintre cele mai puternice uragane din Pacific in ultimii ani. Willa este aşteptat să lovească la câţiva kilometri sud de Mazatlan marţi după-amiaza.
 
La o staţie de benzină aflată la marginea oraşului, o coloană de maşini aşteaptă pentru a alimenta şi a face cumpărături de la un magazin învecinat.
 
Luni, furtuna avansează la aproximativ 130 km vest de insulele Maria, din apropiere de Nayarit, statul aflat la sud de Sinaloa, potrivit Centrului Naţional pentru Uraganr (NHC) din Miami.
 
Mai multe excursii turistice din Nayarit, precum şi staţiunea de pe plaja Puerto Vallarta din statul Jalisco, se află, de asemenea, în apropierea furtunii, care se preconizează că va aduce o „furtună virulentă şi precipitaţii care ameninţă vieţile oamenilor”, a spus NHC.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase