Home » D:News » Restaurantul în care clienţii se bucură de ultima masă. Care sunt preferinţele celor mai infami criminali

Restaurantul în care clienţii se bucură de ultima masă. Care sunt preferinţele celor mai infami criminali

Publicat: 02.11.2018
Restaurantul în care clienţii se bucură de ultima masă. Care sunt preferinţele celor mai infami criminali
În cartierul roşu Kabukichi, Shinjuku din Tokyo, Chim↑Pom, un colectiv artistic japonez, a deschis un restaurant în care sunt servite ultimele mese ale criminalilor în serie faimoşi.

Restaurantul Ningen (Restaurantul Uman) va fi deschis până duminică, 28 octombrie şi oferă meniurile cerute de criminali celebri, precum Gary Mark Gilmore, care au consumat produsele preferate înainte să fie executaţi, transmite thisisinsider.com.

Gilmore, un criminal în serie, a fost condamnat pentru numeroase infracţiuni, dar şi pentru două CRIME, comise în Utah. Cazul său a căpătat notorietate după ce acesta a cerut pedeapsa cu moartea.

Pentru ultima sa masă, Gilmore a ales un hamburger, piure, un ou fiert şi mai multe shot-uri de whiskey Jack Daniels.

Chim↑Pom oferă şi ultima masă a lui John Wayne Gacy, un criminal şi violator în serie din Chicago, care ar fi ucis circa 300 de tineri. Gacy, care se îmbrăca deseori în clovn la petrecerile pentru copii şi era cunoscut în oraş drept un om exemplar, a mâncat, înainte de execuţie, căpşuni, pui KFC, cartofi prăjişi şi creveţi fripţi.
Restaurantul mai serveşte ultima masă a lui Joseph Paul Jernigan, un criminal din Texas, condamnat pentru crimă, care şi-a donat cadavrul în scop ştiinţific. Acesta a cerut doi cheeseburgeri, o salată şi un ceai cu gheaţă. Totuşi, înainte să fie executat, Jernigan a refuzat ultima masă.
 
Acesta nu este primul proiect dedicat criminalilor în serie. În 2017, fotograful Henry Hargreaves a recreat în fotografii ultimele mese cerute de condamnaţii la moarte. Hargreaves este un critic al pedepsei capitale şi a criticat decizia Texasului de a nu mai acorda dreptul la ultima masă pentru proscrişi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase