Home » D:News » Casa Arethei Franklin, cântăreaţa care a murit în august, este de vânzare. Cât costă aceasta

Casa Arethei Franklin, cântăreaţa care a murit în august, este de vânzare. Cât costă aceasta

Casa Arethei Franklin, cântăreaţa care a murit în august, este de vânzare. Cât costă aceasta
Publicat: 04.11.2018
Casa din Detroit a cântăreţei americane Aretha Franklin, care a murit pe 16 august, la vârsta de 76 de ani, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 800.000 de dolari, potrivit site-ului Associated Press.
Casa în stil colonial, cu o suprafaţă de 385 de metri pătraţi, cu cinci dormitoare, şapte băi, teren de tenis şi piscină, este situată în Bloomfield, o suburbie a oraşului american Detroit. Casa mai este dotată cu un garaj care poate adăposti trei maşini, precum şi cu saună, scrie Mediafax.
 
Aretha Franklin, care a murit fără să fi lăsat în urmă un testament, deţinea mai multe proprietăţi imobiliare în zona oraşului Detroit, estimate de specialişti la minimum 2 milioane de dolari.
 
Cântăreaţa americană Aretha Franklin a murit la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.
 
Aretha Franklin – care şi-a început cariera muzicală cântând gospel în biserica tatălui său -, născută pe 25 martie 1942, şi-a cimentat locul în istoria muzicii americane cu vocea sa puternică şi clară, cu care putea cânta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel şi pop. Franklin, celebră pentru mai multe hituri, precum „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” (1967), „Chain of Fools” (1967), „Day Dreaming” (1972), „Jump to It” (1982), „Freeway of Love” (1985), „A Rose Is Still A Rose” (1998) şi „Respect” (lansat iniţial de Otis Redding în 1965, dar care a devenit o semnătură a sa, după ce l-a cântat prima dată în 1967), a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste cinci decenii.
 
Franklin a câştigat 20 de premii Grammy (inclusiv trei speciale), dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti „premiul Aretha”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase