Home » D:News » Monumentul Eroilor Revoluţiei devine din bun de interes naţional bun de interes local

Monumentul Eroilor Revoluţiei devine din bun de interes naţional bun de interes local

Monumentul Eroilor Revoluţiei devine din bun de interes naţional bun de interes local
Publicat: 07.11.2018
Monumentul semnat de Alexandru Ghilduş din Piaţa Revoluţiei din Capitală urmează să treacă în administrarea Primăriei Bucureşti, transformându-se din bun de interes public naţional în bun de interes public local, arată un proiect de Hotărâre supus dezbaterii publice de Ministerul Culturii.
Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a publicat proiectul de Hotărâre privind actualizarea valorii de inventar a ansamblului monumental „Glorie eternă eroilor şi Revoluţiei române din decembrie 1989”, pentru trecerea acestuia în domeniul public al Municipiului Bucureşti, scrie Mediafax.
 
În prezent, ansamblul aflat în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti ţine de domeniul public al statului şi se află în administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.
 
Lucrarea semnată de Alexandru Ghilduş, realizată din granit şi bronz, este înregistrată cu o valoare de inventar de 4.107.143 de lei. În acelaşi timp, în evidenţa contabil-financiară, ansamblul este înscris cu o valoare de 5.600.000 de lei, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale având obligaţia de a pune în acord datele prevăzute în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului cu cele înregistrate în contabilitate, se arată în documentul oficial.
 
Potrivit notei de fundamentare a proiectului, „Ȋn vederea punerii în valoare, a protejării şi conservării adecvate a Ansamblului monumental «Glorie eternă eroilor şi Revoluţiei române din decembrie 1989» şi pentru includerea acestuia în circuitul turistic, a fost considerată oportună transmiterea monumentului de for public din administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în domeniul public al Municipiului Bucureşti”.
 
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat deja Hotărârea nr. 422/ 26.07.2018 prin care se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului român şi administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti a Ansamblului monumental, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional în bun de interes public local.
 
Propunerile şi observaţiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii se pot transmite pe adresa Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale până pe 15 noiembrie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase