Home » D:News » Invitatul GreenTech Film Festival, singurul explorator român din National Geographic Society

Invitatul GreenTech Film Festival, singurul explorator român din National Geographic Society

Invitatul GreenTech Film Festival, singurul explorator român din National Geographic Society
Publicat: 06.11.2018
Sergiu Jiduc, singurul explorator român din comunitatea National Geographic, cercetător în ştiinţele pământului şi expert în strategiile de dezvoltare sustenabilă, vine la GreenTech Film Festival, pe 13 noiembrie, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Ediţia a doua a GreenTech Film Festival are loc între 12 şi 14 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, scrie Mediafax.
 
Manifestarea include proiecţii de documentare care aduc în atenţia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani („Oameni, Zei şi Tehnologie”), modul în care tehnologia online („Viitorul creat de noi”) şi crearea de conţinut video („YouTube, Vloggeri şi Tu”), dar şi ateliere de reciclare creativă şi robotică, dedicate elevilor.
 
Avanpremiera mondială a celui de-al doilea sezon din „Marte”, o producţie prezentată de National Geographic, din a cărei distribuţie face parte şi actriţa română Anamaria Marinca, va putea fi urmărită în exclusivitate, din sala de cinema, pe 13 noiembrie, de la ora 19.00.
 
Printre subiectele propuse de organizatorii festivalului se numără mizele şi perspectivele economice ale criptomonedelor, care vor fi dezbătute în prezenţa invitatei Joëlle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, şi a altor specialişti români. Dezbaterea „Când tehnologia serveşte economia. Criptomonede: mize şi perspective” va avea loc pe 13 noiembrie, în Atriumul Institutului Francez din Bucureşti, începând cu ora 19.00.
 
Invitatul special al acestei ediţii este Sergiu Jiduc, singurul explorator român din National Geographic Society, cercetător în ştiinţele pământului şi expert în strategii de dezvoltare sustenabilă. Publicul îl va putea cunoaşte pe 13 noiembrie, de la orele 20.30, când va susţine prezentarea „Noua eră a explorării”, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.
 
Sergiu Jiduc este de origine din Transilvania, unde a fost atras de natură şi de studierea acesteia. Pasiunea sa pentru geografie l-a făcut să studieze geoştiinţă de mediu la Universitatea din Edinburgh şi tehnologie de mediu la Imperial College din Londra, Marea Britanie. Primul său grant National Geographic i-a fost acordat în 2012, pentru evaluarea schimbărilor peisagistice din Anzii peruvieni.
 
„Cercetarea sa se concentrează pe înţelegerea dinamicii dintre sistemul climatic, siguranţa resurselor de hrană şi apă în zonele montane. În prezent, eforturile de cercetare ale lui Sergiu Jiduc acoperă spectrul ştiinţelor naturale şi sociale (o componentă importantă a cercetării fiind înţelegerea mecanismelor de declanşare precum şi comportamentul gheţarilor în creştere sau în stare de avans rapid din Himalaya-Karakoram). Pe lângă alpinism, Sergiu Jiduc este, de asemenea, un comunicator ştiinţific care a lucrat la Festivalul Internaţional de Ştiinţe din Edinburgh şi a ţinut mai multe discursuri la evenimente precum TEDx Londra, Flood Expo Londra, Seminarele de Explorare ale Societăţii Regale de Geografie din Londra, Societatea de Explorare a Universităţii din Oxford precum şi altele”, arată un text al organizatorilor.
 
În România, prezenţa lui Sergiu Jiduc coincide cu lansarea mondială în avanpremieră a celui de-al doilea sezon al documentarului „Marte”, o producţie National Geographic, în parteneriat cu producătorul Brian Grazer („Apollo 13”, „A Beautiful Mind”) şi regizorul Ron Howard („The Da Vinci Code”, „Solo: A Star Wars Story”). Serialul urmăreşte o lume în care care pământenii devin primii locuitori ai celei de-a patra planete de la Soare.
 
„Viitorul umanităţii se va îndrepta, în mod fundamental, într-una una din următoarele două direcţii: fie vom deveni o specie multiplanetară care va călători în spaţiu, fie vom rămâne pe această planetă până la apariţia unui eveniment catastrofal ce ne va aduce extincţia. Pentru un viitor optimist, prima opţiune trebuie să fie valabilă”, spune antreprenorul Elon Musk în serial.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase