Home » D:News » Snowden: O companie israeliană de software ce i-ar fi ajutat pe asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi

Snowden: O companie israeliană de software ce i-ar fi ajutat pe asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi

Snowden: O companie israeliană de software ce i-ar fi ajutat pe asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi
Publicat: 10.11.2018
O companie israeliană specializată în dezvoltarea de software de supraveghere a dispozitivelor mobile i-ar fi ajutat pe asasinii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a declarat într-o video conferinţă pentru publicul israelian fostul agent de securitate american Edward Snowden, relatează Bloomberg.

Aflat într-o locaţie secretă din Moscova, Snowden a spus că mai multe companii israeliene se află în spatele liderilor de state şi de guverne care achiziţionează programe de supraveghere care permite acestora să-şi spioneze adversarii politici, scrie Mediafax.

Un software dezvoltat de o altă companie de profil, care poate infecta un dispozitiv inteligent şi care astfel se poate transforma într-un instrument de supraveghere, a fost instalat în telefonul mobil al unui alt disident saudit care se afla în contact cu Khashoggi, a declarat Snowden, care a citat un gruop de experţi ai unei companii canadiene de securitate online.

Acest individ ar fi fost cel care ar fi ajutat la prinderea şi uciderea jurnalistului în interiorul consulatului, este de părere Snowden, fără a oferi vreo dovadă în acest sens.

Această companie este ”cea mai periculoasă dintre cele mai periculoase organizaţii care comercializează astfel de dispozitive care sunt folosite în mod activ pentru a încălca drepturile dizidenţilor, activiştilor dau a unor minunaţi răi jucători. Dar nu este singura”, a adăugat Snowden.

Reprezentanţii companiei israeliene au transmis că ei comercializează aceste sisteme doar forţelor guvernamentale autorizate pentru a le utiliza în lupta împotriva infracţionalităţii şi a terorismului.

Snowden, în vârstă de 35 de ani, fost angajat al CIA şi contractor al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA, trâieşte în Rusia din 2013, când a fugit din SUA şi a dat publicităţii programe clandestine ale NSA care colectează date de pe telefon şi Internet.

Videoconferinţa, organizată de o firmă de relaţii publice din Tel Aviv, a reprezentat prima sa apariţie în faţa unui public israelian.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase