Home » D:News » Bărbatul care a dat în judecată pentru că vrea să i se reducă cu 20 de ani vârsta din cartea de identitate

Bărbatul care a dat în judecată pentru că vrea să i se reducă cu 20 de ani vârsta din cartea de identitate

Bărbatul care a dat în judecată pentru că vrea să i se reducă cu 20 de ani vârsta din cartea de identitate
Publicat: 09.11.2018
Un olandez de 69 de ani a solicitat în instanţă să i se reducă cu 20 de ani vârsta din cartea de identitate, iar motivul este acela că se consideră "discriminat" în amor şi profesional, potrivit Le Figaro.
Insolita cerere a fost formulată de Emile Ratelband şi depusă la o instanţă din Arnhem, sud-estul Olandei, scrie Mediafax.
 
Bărbatul doreşte ca, în documentele sale oficiale, data naşterii să fie modificată din 11 martie 1949 în 11 martie 1969.
 
„Mă simt tânăr şi vreau ca acest lucru să fie recunoscut legal, pentru că mă simt abuzat, lezat şi discriminat din cauza vârstei”, a declarat acesta, de profesie consilier specializat în dezvoltare personală.
 
În timpul unei audieri care a avut loc luni, la tribunal, Ratelband a spus că îşi consideră solicitarea „legitimă”, aşa cum sunt considerate şi cererile pe care transsexualii le formulează pentru a le fi schimbat genul în cărţile de identitate.
 
„În prezent, ne putem alege slujba, genul, orientarea politică şi sexuală. Avem chiar şi dreptul de a ne schimba numele. De ce nu avem dreptul de a ne schimba vârsta?”, a întrebat acesta.
 
De altfel, acesta s-a plâns şi de faptul că nu primeşte niciun mesaj atunci când îşi publică vârsta reală pe site-ul dedicat întâlnirilor amoroase Tinder.
 
Potrivit medicului său, vârsta biologică a bărbatului este cuprinsă între 40 şi 45 de ani, a precizat sexagenarul.
 
Avocatul lui Ratelband, Jan-Hein Kuijpers, este de părere că acest caz este „insolit, nu există jurisprudenţă”. „Şansele de succes sunt infime, dar estimăm că legislaţia trebuie să evolueze”, a mai spus avocatul.
 
O decizie în acest caz va fi luată în maximum o lună.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase